SEKTÖR > Renkliler de bu kapıdan girebilir

Renkliler de bu kapıdan girebilir

Renkli Mücevher Taşlarının Analizi IGSL Gemoloji Laboratuvarında Yapılıyor

Kuyumculuk sektörümüze ve son tüketicilere mücevher yapımında kullanılan değerli ve renkli taş analizi sunmak için kapısını aralayan IGSL Gemoloji Laboratuvarı, renkli mücevher taşlara resmi sertifika sunan nadir analiz kuruluşları arasında yer alıyor. Başta 3 büyükler olarak kabul edilen safir, yakut ve zümrüt taşlarının detaylı analizlerinin yapıldığı IGSL Gemoloji Laboratuvarı; kurulduğundan bugüne çok sayıda renkli taşı analiz etti ve raporladı. Kısacası, pırlanta için yapılan titiz incelemelerin aynısı renkli taşlar için de yapılıyor. IGSL incelemeleriyle gerçek sonuçlar, zeytinyağı gibi su üstüne çıkar…

Yüksek teknolojiğe sahip cihazları, uzman kadrosu ve yurtdışında uzun yıllar eğitim alan, çalışmalar ortaya koyan gemolog Ercüment Tandoğan önderliğinde değerli, renkli taş analizi yapan IGSL; renkli mücevher taş incelemeleriyle de sektörümüzdeki önemli bir boşluğu dolduruyor.

Darphane Genel Müdürlüğü ve İstanbul Borsası tarafından tanınan IGSL Kuyumcukent Laboratuvarı; bugüne kadar çok sayıda renkli doğal mücevher taşlarını raporladı. Sektörümüzde değerli renkli taş analizinin ve sertifikalandırılmasının çok fazla yapılmadığına dikkat çeken Ercüment Tandoğan; “3 büyük renkli doğal taşlar her geçen gün daha fazla mücevher yapımında kullanılıyor. Bu değerli taşlar, büyüklüklerine göre ciddi bütçeler ile satın alınabiliyor. Hem kuyumcu dostumuzun hem de son tüketicinin renkli değerli taş ile ilgili tüm kuşku ve endişelerini IGSL ortadan kaldırmaktadır” dedi.

Sentetik renkli taşlar ile doğal renkli taşların birbirinden ayrılmasının çok zor olduğunu ve bunun için yüksek teknoloji ile bilgi birikimlerini masaya koyduklarını kaydeden Ercüment Tandoğan; “Ülkemizin seçkin kuyumcuları, özellikle yurtdışındaki toptan değerli taş alımlarında bizimle iletişime geçiyorlar. Alım öncesi, bize ulaştırılan numuneler dikkatli bir şekilde incelenip, rapor olarak sunuluyor. Bugüne kadar yaptığımız analizlerde kuyumcuların cephesinde, beyan edildiği gibi sonuçlar ortaya çıkmasından mutluluk duyuyoruz. Tabi ki bazı istisnalar oluyor. IGSL; belirtildiğinden farklı çıkan taşları yakalıyor. Zaman zaman son tüketicinin de değerli taşları laboratuvarımıza geliyor. Burada ise yaklaşık %10 le %15 arasında doğal olmayan taşlar yakalıyoruz. IGSL; bir nevi taşın sigortası işlevi görüyor. Bizim işimizde siyah veya beyaz vardır gri yoktur” diye konuştu.

Özel QR kodlu ve taklit edilemeyen değerli taş sertifikası hazırladıklarını vurgulayan Tandoğan; yakın zaman içinde sektörümüzün bir diğer önemli adresi olan Çemberlitaş bölgesinde de ofis açmayı planladıklarını dile getirdi.