SEKTÖR > Takılar renkten renge girecek trendi yakalayan bir adım öne geçecek

Takılar renkten renge girecek trendi yakalayan bir adım öne geçecek

Kuyumcu vitrinleri, uzun yıllardır beyaz, kırmızı ve yeşil olmak üzere 3 farklı altın rengine sahip takı gruplarına ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz ay düzenlenen İtalya Vicenza Oro’da çok farklı renklerin altına başarıyla uygulandığını ve bu yılın takılarının çok renkli olacağının sinyallerini aldık. Altın kaplama alanında çok önemli tecrübelere sahip olan ve ülkemizin ilk renkli takılarının üretilmesinde büyük pay sahibi olan Kad Teknik Malzeme firma ortağı Aret Demir; 2020 yılında takıların renkten renge gireceğini ve ciddi uzmanlık isteyen bu özel uygulama için yıllardır hazırlık içinde olduklarını söyledi.

İtalya Vicenza Kuyumculuk Fuar’ında birçok yeni model görücüye çıktı. Bu yeni modeller arasında “Kataforez” kaplama tekniği ile renklendirilen takılar dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde altının klasik renklerinin dışına çıkması sürpriz olmayacak. Bu özel teknik ile akla hayale gelecek tüm renkler altın madenine başarıyla aktarılabiliyor. Değerli maden kaplaması alanında önemli bir uzmanlığa sahip olan Kad Teknik Malzeme firma ortağı Aret Demir; yüzlerce farklı renklerdeki takıların artık kuyumcu vitrinlerine taşınma zamanının geldiğini müjdeliyor. Uzun bir dönemdir yaptıkları AR-GE çalışmaları neticesinde, otomobil kasasının üzerinde kullanılan renkli lak ile boyanın etkin bileşimini gerçekleştirdiklerini. Altın madeni üzerinde yaptıkları denemelerde son derece başarılı sonuçlar yakaladıklarını ifade etti.

Müşterilerinden gelen ‘Farklı renklerde takılar olamaz mı? ‘ sorusundan yola çıktıklarını kaydeden Aret Demir; “İnsan sağlığına hiçbir zararı olmayan boyalar ile otomobil kaplamasında kullanılan lakı harmanladık. Takının üzerine bu karışımı kendimize has bir formül ile uyguladık. Bunun için ülkemizin en değerli kimyageriyle ortak çalışma yaptık. Şu an itibariyle yüzlerce renklere sahip takı parçalarını müşterilerimiz ürünlerinde karma olarak kullanmaya başlayabilirler. Şu anda hareketli olmayan, tek parça takılarda renklendirme yapılabiliyor. Renkte sınır yok. Bu konuda, eğitim dahil olmak üzere her türlü desteği verebiliyoruz” diye konuştu.

Ekisson Rodaj Solüsyonunda Kad Tekniği Tercih Etti…

Kendi branşında önde gelen Dünya markalarına ürün portföyünde yer veren Kad Teknik; son olarak Dünyaca ünlü, İtalyan Ekisson markasını dahil etti. Yüksek kaliteli rodaj solüsyonuyla, mükemmel sonuçların hızla elde edilmesinde başarılı işler ortaya koyan Ekisson Rodaj Solüsyonu; Kad Teknik mağazasında satışa sunuldu.