SEKTÖR > Ertelenen Talepler Günü Kurtarıyor

Ertelenen Talepler Günü Kurtarıyor

Pandemi sürecinde uzun bir süre birçok sektör çalışmalarına ara verdi. Normalleşme sürecinin başlangıcıyla birlikte ertelenen taleplerin yavaş yavaş sektörümüzdeki firmalara yansımaları başlıyor. Ekol Pırlanta; Haziran ve Temmuz ayını beklentisinin üstünde olumlu bir şekilde tamamlayarak, yılın ikinci yarısına oldukça ümitli giriş yapıyor. Özellikle ekonomik, hafif mücevher çeşitliliğiyle hem kuyumcu hem son tüketici Ekol Pırlanta’da aradığını kolaylıkla buluyor…

Sektörümüzün köklü markalarından Ekol Kuyumculuk; mücevherde yıllardır başarılı tasarımlar hayata geçirerek, birlikte çalıştığı kuyumcu dostlarının satış performanslarını hep yukarılara taşımayı başarıyor. Geniş ürün çeşitliliği ve her bütçeye hitap edebilme özelliğiyle pandemi sürecinde de Ekol Pırlanta; mevcut şartlar içinde olumlu bir şekilde iki ayı geride bıraktı. 1 Haziran’da 90 günlük aranın ardından kapılarını açan Ekol Pırlanta; ertelenen taleplerin geri dönüşleriyle hareketlilik yaşadı.

Ekol Pırlanta Toptan Satış Mağaza Sorumlusu Taşkın Açılan; beklentilerinin üstünde, olumlu bir şekilde yaz mevsimine giriş yaptıklarını, özellikle düğün, nişan ve evlilik tekliflerinin artmasıyla tektaş ürün grubunda güzel neticeler elde ettiklerini söyledi.

İJS Mart fuarının son dakikada ertelendiğini ve fuar için yaptıkları ciddi hazırlığı, yeni tasarımları yaz başında piyasaya sunduklarını belirten Taşkın Açılan; “Fuara niyet, yaz mevsimine kısmet oldu diyebiliriz. Bizimle çalışan mücevher ve kuyum mağazalarının taleplerine hızla yanıt veriyoruz. Geniş ürün çeşitliliğimiz büyük bir avantaj teşkil ediyor. Artan altın fiyatlarıyla birlikte mücevher ve altın alıcıları arasında makasın hemen hemen kapandığını ifade edebilirim. Yakın zaman içinde hafif pırlantalı setlerimiz gelecek. Yılın ikinci yarısının iyi olacağına inanıyoruz” diye konuştu.