SEKTÖR > Haliloğlu “Turizmin Kaybı Sektörümüzün Kaybı Oluyor”

Haliloğlu “Turizmin Kaybı Sektörümüzün Kaybı Oluyor”

Birbirinden özel, yüksek kaliteli, İtalyan menşeli takıları ülkemize getiren Sedaş Kuyumculuk; en hareketli geçireceği dönemlerde birçok sektör firmamız gibi oldukça durağan bir iş hayatı yaşıyor. Markanın deneyimli yöneticisi Murat Haliloğlu; Sedaş’ın yıl içindeki satış performansının %40’ını sahil bölgelerindeki müşterilerinin elde ettiğini, turizmde yaşanan büyük durgunluğun kuyumculuk sektörüne de olumsuz yansıdığını ifade etti.

Yaz mevsiminin sonuna yaklaşırken özellikle Turizm sektörünün karnesi son yılların en dip seviyeleri gördü. Turizmde yaşanan kayıplar; özellikle sahil bölgelerine ürünlerini sunan birçok firmayı da olumsuz etkiledi. Sedaş Kuyumculuğun müşterilerinin önemli bir kısmını sahil bölgelerindekiler oluşturuyordu. Sedaş Kuyumculuk Genel Müdürü Murat Haliloğlu; pandeminin sektörümüze olumsuz etkisinin bir de turizmdeki kayıplarla ikiye hatta üçe katlandığını, 2020 yılının son çeyreğinden önemli beklentiler içinde olmanın gerçekçi bir yaklaşım olmayacağını söyledi.

Zincir takı grubunun minimum işçilikle piyasaya sürülen bir ürün grubu olduğunu ve böylesi dönemlerde, zincir üretici ve satıcılarında, işimiz garanti olsun algısıyla birlikte doğal bir artış gözlemlendiğini kaydeden Murat Haliloğlu; “Böyle birkaç zincir modeli ile piyasaya girenlerin kalıcı işler ortaya çıkaracağına inanmıyorum. Şu anda mağazamızda gördüğünüz birçok ürün, eğer yapılmış olsaydı İJS Mart ayağında sektör mensuplarımızla buluşmuş olurdu. İJS Mart’ın pas geçilmesi zaten sektörümüz açısından ciddi bir kayıp oldu. Bir de pandeminin uluslararası etkisi, bir de turizmdeki kayıplar eklenince 2020 yılı, unutmak istediğimiz bir yıl haline geldi. Bence herkes sakin bir şekilde 2021 yılı planlarını yapması gerekiyor. Elbet bu günler de geride kalacak” diye konuştu.


Peşin Alımlarda %20’ye Yakın Avantaj Müşterilerimizi Bekliyor…


Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte firmaların müşterilerine tanıdıkları bakiye oranlarının azaldığını kaydeden Murat Haliloğlu; “Bakiye sistemini tamamen ortadan kaldırmak zor görünüyor. Altın fiyatlarındaki artış bakiye limitlerini aşağıya çekiyor. Peşin alımlarda gerçekten önemli avantajlar var” dedi.