SEKTÖR > İhracatçının önünü açan adımlar İSTOR’u fuar öncesi motive etti

İhracatçının önünü açan adımlar İSTOR’u fuar öncesi motive etti

Fuar öncesi devletin attığı olumlu adımlar; İSTOR Kuyumculuk gibi ihracat ağırlıklı çalışmalar yapan firmalarımızın umutlarını arttırıyor. Fuar öncesi bu adımların sayısı artarsa, sektörümüz adına her şey çok güzel olacak…

Yıllardır kuyumculuk sektöründe faaliyetlerini başarıyla sürdüren, hem yerli hem de yabancı kuyumcuların vazgeçilmezi olan İSTOR Kuyumculuk; başarılı bir İstanbul Jewellery Show için yine tüm hazırlıklarını özenle yaptı. Son aylarda sektörümüzü oldukça zor durumda bırakan altın fiyat farklılığını ortadan kaldırmaya yönelik atılan bazı adımlar heyecan uyandırıyor. Bu adımlar böyle devam ederse, fuarın heyecanı ve dinamizmi sektörümüze hayat verecek.

İSTOR Kuyumculuk firma ortağı ve CEO’su Mesut Mağzalcıoğlu; İJS Nisan ayağı öncesi ihracat yapan firmaların uluslararası altın fiyat eşliğinde alım yapabilme kotasının arttırılmasını çok olumlu bulduğunu belirterek; “Bu güzel haberin ardından bizim gibi imalat yapanların kapasite arttırımları da onaylandı. Vakıfbank ve Ziraat Bankası kuyum ihracatçısına global fiyatlar eşliğinde altın verecek. Bir de kapasiteye göre %10 aylık altın alım hakkının %30’a çıkartılması da gerçekleşirse fuarda çok güzel işlere imza atacağız” dedi.

İSTOR gibi kurumsal çalışan firmaların her tür çalışmasının resmi evraklar eşliğinde yapıldığını hatırlatan Mesut Mağzalcıoğlu; “Bu birkaç önemli adım bizi heyecanlandırdı. Birkaç olumlu adım ile makas kabusu son bulacaktır. Hızla kaybettiğimiz pazarları geri almaya başlayacağız. Bu moral ile gireceğimiz İJS’den çok verimli ayrılırız. Bu olumlu kararların başlamasıyla birlikte biz de yeni model çalışmalarımıza hız verdik. Bence hepimiz için ışık göründü. Güzel günler bizi bekliyor” diye açıklamasını noktaladı.