SEKTÖR > “Mücevher” barış ve huzur dolu ortamları seviyor

“Mücevher” barış ve huzur dolu ortamları seviyor

Can Tosun “Yükselen dolar ve Ortadoğu’daki savaş, mücevher satışlarını dibe çekiyor ”

Yavaş yavaş kışa adım atacağız. Özellikle yaklaşan yılbaşı öncesi, mücevher satışlarında normal şartlarda önemli bir hareketlenme bekleniyordu. Ne yazık ki son olarak İsrail, Filistin arasında yaşanan savaş; mücevher tüketimine olumsuz yansıyacaktır. Peki Dünyanın bir noktasında olan bir bölgesel savaşın mücevher satışlarına anında olumsuz etkide bulunması nasıl oluyor? Bu sorunun cevabını Elit Diamond Yönetim Kurulu Başkanı Can Tosun yanıtlıyor…

Elit Diamond Yönetim Kurulu Başkanı, Değerli Taş Uzmanı Can Tosun; mücevher alımının bir kadın için özel bir süreci deneyimlemek olduğunu, mücevhere sahip olma tutkusuyla sahip olduğunda onu üzerinde taşıma hazzının bir sürecin sonucunda gerçeğe döndüğünü ifade ediyor.

Mücevher alımı için deneyimlenen o kıymetli sürece başlamak için öncelikle insan psikolojisinin iyi olması gerektiğinin hatırlatan Can Tosun; “Televizyonlarda sürekli hayatını kaybeden çocuklar, siviller gösteriliyor. Yaşanan savaş, iletişim araçlarıyla adeta evimizin içine kadar giriyor. Erkeklerden çok daha fazla duygusal olan kadınlar; böylesi karamsar bir Dünya tablosunda kendilerine lüks bir şey almayı istemeyeceklerdir. Bu durum sadece mücevher için değil altın takı alımı için de geçerlidir. Bunun üzerine bir de doların yükselişinin mücevher fiyatına olumsuz yansıması var. Kısacası tam yılbaşı öncesi herkesin modunda istemeden de olsa düşüşler var. Bu da mücevher satışlarına negatif yansıyor” diye konuştu.