SEKTÖR > ÇARKLAR KİMİN İÇİN DÖNÜYOR ?

ÇARKLAR KİMİN İÇİN DÖNÜYOR ?

Yeni model arayışları artıyorsa, kalıp atölyelerinde çarklar dönüyorsa, güzel günler çok yakında demek…

Yeni sezona giriş yaptığımız şu günlerde kuyum alışverişinde artan tempo net bir şekilde gözlemleniyor. Sektörümüzün hareketli bir sezon geçirmesi için öncelikle yeni model yapımı konusunda herkesin heyecanlı ve istekli olması gerekiyor. Peki öyle mi? Berbey Kalıp firma sahibi Kalıp Ustası İbrahim Doğankaya; hem yerli hem de yabancı kuyum üreticilerinin yeni model arayışlarını arttırdıklarını, son dönemde atölyelerine çok sayıda yeni kalıp talebinin ulaştığını, kuyumcuların sezona sıkı bir hazırlık yaptıklarını ifade ediyor.

Berbey Kalıp Atölyesi ile çalışan firmaların kendi istedikleri kalıpların dışına da sık sık çıktığını kaydeden İbrahim Doğankaya; “Kendi modeliyle atölyemize gelen ve onlarca farklı model ile ayrılan çok müşterimiz var. Tasarım desteği veren kalıp atölyesi yok denecek kadar az. Çalıştığımız birçok firmanın tasarım ofisi de yine Berbey Kalıp oluyor” dedi.

Yeni sezonda hafif ürünlerin yine ön plana çıktığını, gram altın kalıbı isteyenlere de olumlu yanıt verdiklerini sözlerine ekleyen Doğankaya; yılın ikinci yarısının iyi geçeceğini tahmin ettiklerini, yine her zaman olduğu gibi müşterilerine zamanında ve titizlikle yapılan kalıplarını teslim ettiklerini dile getirdi.