SEKTÖR > Şimdi Dubai Düşünsün….

Şimdi Dubai Düşünsün….

Kadir Eren “Yolcu beraberinde 5 Kilo Altın getirilmesine imkan tanıyan yasa; hem sektörümüze hem de ülkemize büyük avantajlar sağlayacaktır.”

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatıyla ilgili önemli bir karara imza attı. Türk vatandaşı olmayan yolcuların bir yılda en fazla 5 kilogram kendilerine ait olan standart işlenmemiş altını yurda getirmelerine imkân sağlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tebliğine göre, en fazla 5 kilogram ağırlığında standart işlenmemiş altının yolcu beraberinde yurda getirilmesi, bakanlıkça belirlenecek esaslar dâhilinde mümkün olacak.

Bu önemli kararın ardından, sektörümüzün önde gelen değerli maden firmalarından Eren Has Group’un Genel Müdürü Kadir Eren açıklamalarda bulundu. Alınan bu kararın ülkemizin kuyumculuk alanında bir cazibe merkezi olmasına imkan tanıyacağını, yıllarca serbest ticaret ile Dünyanın altınlarının buluşma noktası olan Dubai’nin en önemli kozlarından birinin ülkemize geçtiğini söyledi.

Dâhilde işleme rejimi kararı kapsamında gerçekleştirilenler de dâhil olmak üzere standart işlenmemiş altın ithalatı yalnızca Kıymetli Madenler Borsası üyesi kıymetli maden aracı kuruluşları tarafından sadece yapılabileceğini belirten Kadir Eren; “Biz EHG olarak bu işleme hazırız. Yabancı 5 kilo altınını alarak şubemize gelip altınını ister TL’ye isterse dolara isterse farklı gramlarda altına dönüştürebilir. Ülkemizin altın rezervi ciddi oranda artacaktır. Yastık altındaki altınların ekonomiye dönüşmesi tam anlamıyla etkin sonuçlar doğurmamıştı. Bu uygulama ile zaten yüklü miktarda altına ev sahipliği yapan ülkemiz; Dünyanın en önemli altın rezervlerine sahip olacak” diye konuştu.

Yabancı, beraberinde altın getirmesiyle birlikte ihracatta peşin çalışmak isteyen birçok üreticinin de önünün açılacağını sözlerine ekleyen Kadir Eren; açıklamasını şöyle noktaladı:

“Uzun zamandır beklenen bir karardı. Altın; Dünyanın ortak para birimi oluyor. Altın ile ticaretin artması, doların tüm Dünyadaki baskısını azaltacaktır. Daha önce 15 bin dolar ile gelebilen yabancı alıcı şimdi yaklaşık 250 000 dolar değerinde altın ile ülkemize rahatlıkla girebilecek. Güzel, güneşli günler bekliyoruz.”