SEKTÖR > “Akben Toptan Satış Mağazası” Anadolu’dan çok sayıda esnafı Altınşehir’e çekiyor… Altınşehir’in tanınırlığı artıyor…

“Akben Toptan Satış Mağazası” Anadolu’dan çok sayıda esnafı Altınşehir’e çekiyor… Altınşehir’in tanınırlığı artıyor…

Akben Toptan Satış Mağazası; Altınşehir’e birçok esnafın gelmesine vesile oluyor. Ülkemizin dört bir yanından gelen kuyumcular; birbirinden kaliteli takıları uygun bütçeler eşliğinde satın alma imkanı elde ediyorlar. Akben mağazasına gelmek demek Altınşehir’e gelmek demek….

Altınşehir faaliyete geçeli bir yıl olmak üzere. Bu süre içinde 300’den fazla kuyumcu Altınşehir’de yerini aldı. Altınşehir; üreticilere ev sahipliği yaptığı kadar, ülkemizin önde gelen kuyum markalarının toptan satış mağazalarına da kapılarını açıyor. Bölgenin önde gelen markaları tek tek toptan satış mağazası açıyor.

Altınşehir’de ilk toptan satış mağazasını açan markalarımızdan Akben Kuyumculuk; yaklaşık 4 aydır sektörümüze yüzlerce ürün çeşidiyle hizmet sunuyor. Dev mağazasında satışa sunduğu ürünlerin %60’lık kısmını İstanbul’da üretilen, trend takılar oluşturuyor. Akben Kuyumculuk firma ortağı Ali Akben; Akben’in mağazasının ardından sektörün önde gelen diğer markalarının da toptan satış mağazası açmalarını olumlu bir gelişme olarak nitelendirdiğini, bu tip büyük satış mağazalarının Altınşehir’i bir çekim merkezi haline getirdiğini söyledi.

Mağazalarını görmek için Anadolu’dan gelen çok sayıda esnafın aynı zamanda ilk kez Altınşehir’i de ziyaret ettiğini hatırlatan Ali Akben; “Mağazamızı açarken, bir kuyumcunun tüm takı ihtiyaçlarının A’dan Z’ye tek adreste karşılanmasını hedeflemiştik. Bu konuda oldukça başarılı olduğumuzu gördük. Bazı takı eksikliklerini de gelen taleplerle birlikte hemen tamamladık. Her hafta yeni ürünler mağazamıza giriyor. Ülkemizin çeşitli illerindeki birçok toptan ve perakende kuyumcuları düzenli olarak mağazamıza gelmeye başladılar” diye konuştu.

Altınşehir gibi dev bir kompleks varken çevre illerde kuyumculuk fuarının düzenlenmesinin doğru olmayacağını ve sektörümüze önemli katkılar sağlamayacağını sözlerine ekleyen Akben; Altınşehir’in başlı başına 365 gün yaşayan bir fuar alanı gibi olduğunu, Maraş’ta tekrar bir fuar düzenlenirse yine Akben’in elinden gelen gayreti göstereceğini dile getirdi.