SEKTÖR > Kuyumculara yılbaşı hediyesi “MİND Desing Tasarım Ofisi’nden” 200 parçadan oluşan yeni koleksiyon kuyumcuların gücüne güç katacak

Kuyumculara yılbaşı hediyesi “MİND Desing Tasarım Ofisi’nden” 200 parçadan oluşan yeni koleksiyon kuyumcuların gücüne güç katacak

Mind Desing Tasarım Ofisi; yeni yılın ilk günlerinde 200 parçadan oluşan yeni takı modellerinin tasarımlarını sektör mensuplarıyla paylaşacak. Uzun zamandır titiz bir çalışma yürüten ve genç yeteneklerden oluşan Mind Design; kuyumculara yeni yıl hediyesi olarak gün yüzü görmemiş, yeni ve çarpıcı modeller sunacak. Yoksa siz hala yılbaşı hediyenizi Noel Babadan mı bekliyorsunuz?

Kahramanmaraş Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Altınşehir ile birlikte Kahramanmaraşlı kuyumcuların çok büyük bir çoğunluğu ileri teknoloji eşliğinde üretim yapar bir hale geldi. Özellikle 3D Printer makineleri eşliğinde hayal edilen her tür çizimin madene dönüşmesi, bölge kuyumcularının da adeta kabuklarını kırarak, çok farklı takı gruplarında son derece başarılı üretimler yapmasına vesile oluyor. Tasarımın ön plana çıkmasıyla bölgede tasarım ofislerinin de sayısı artıyor. Çok yakın zaman önce kapısını aralayan Mind Design; yeni nesil tasarım ofisi olarak dikkat çekiyor.

Deneyimli tasarımcı Mehmet Emin Kuluğ tarafından açılan Mind Design; yeni yılın ilk günlerinde en yeni modellerini kuyumcuların beğenisine sunacak. Mehmet Emin Kuluğ; 2022 yılında yeni tasarımların ön planda olduğunu, yurtdışında popüler olan birçok ihracat modellerinin, benzerlerinin veya birebir aynılarının Türkiye’deki takı kullanıcılarının tercih etmeye başladığını söyledi.

2022 yılında fusion üretim tekniğinin artık ülkemizde de öne çıkmaya başladığını kaydeden Kuluğ; “Fusion üretim tekniği ile hayal edilen herşey takıya dönüşüyor ve artık fusion işçilik fiyatları, press ve döküm işçilik fiyatlarına çok yakın hatta aynı fiyatlarda. Dünyanın çok farklı bölgelerinde popüler olan bir modelin ülkemizdeki bir şehrimizde yaşayan takı kullanıcılarının da tercihi oluyor. Takı zevklerinde, uluslararası ve coğrafi farklılıkların minimum seviyeye indiği bir döneme giriyoruz” diye konuştu.

Altınşehir ile birlikte Kahramanmaraşlı kuyumcuların artık el işçiliğinden hızla sanayileşmeye geçiş sürecine girdiğini ve altın halat, pullu zincir haricinde diğer takı gruplarının üretiminde yüksek teknolojiden kuyumcuların maksimum faydalandığını belirten Mehmet E. Kuluğ; Mind Design tasarım atölyesinin, 2 projet (3D printer) ve özel reçine modelleme robotu ile yeni yılda çok sayıda yeni tasarıma imza atacağını, 2024 yılında İstanbul Jewellery Show’da katılımcı olmayı planladıklarını ifade etti.