SEKTÖR > Ceylan Gold’un yükselişi Doğudan Batıya devam ediyor…

Ceylan Gold’un yükselişi Doğudan Batıya devam ediyor…

İlk olarak Muş ilimizde perakende kuyumculuk çalışmalarıyla sektörümüze merhaba diyen Ceylan Gold; geleceğe doğru başarıyla yol alıyor. Aradan geçen 28 yılın ardından önce Kahramanmaraş’ta kuyum üretimine adım atan ve yaşanan büyük Maraş depreminin ardından İstanbul’a rotasını çeviren Ceylan Gold; kısa sürede rüştünü ispat etti. Markanın ikinci kuşağını temsil eden Muhammet Yurtlu; Ceylan Gold’u çok daha geniş kitlelerle buluşturuyor ve markanın yurtdışı açılımlarına da imza atıyor.

Bu yıl Kuyumcukent bünyesinde çıkış yapan markalar arasında Ceylan Gold öne çıktı. İstanbul’a Büyük Maraş depreminin ardından gelen Ceylan Gold; bir kuyumcunun ihtiyacı olan takıların %80’ini başarıyla üretebiliyor. Fusion, döküm olmak üzere farklı üretim tekniklerini başarıyla harmanlayan tecrübeli marka; bulunduğu ortama hızla adapte olabilecek bir yapıya sahip.

Firma sahibi Muhammet Yurtlu; meslek hayatında 15 yılı geride bıraktığını, Kahramanmaraş’ta 3 yıl önce başlayan üretim çalışmalarını deprem sonrası İstanbul’a hızla taşıdıklarını söyledi.

Muş’un en büyük iki perakende kuyum mağazalarına sahip olduklarını, son tüketicinin takıdan beklentisini çok yakından takip edebildiklerini belirten Muhammet Yurtlu; “Uzun yıllar perakende kuyumculuğu yaptıktan sonra üretim alanında yatırımlar yapmak istedik. Son tüketicinin beklentilerini başarıyla analiz ettiğimiz için üretim alanında kısa sürede arzu ettiğimiz başarıları yakaladık. Şu anda ürettiğimiz takıların yaklaşık %25’ini ihraç ediyoruz. Ürettiğimiz takıların çok büyük bir bölümünün tasarımı bize ait. Ülke genelinde çok geniş bir coğrafyada yer alan kuyumcuların vitrinlerinde Ceylan Gold yerini almıştır” diye konuştu.

2023 yılının zorlu piyasa koşullarının, altın fiyat farklılığının ve büyük Maraş depreminin işlem hacimlerinde az da olsa bir daralmaya yol açtığını kaydeden Yurtlu; tüm olumsuzluklara rağmen 2023’te İstanbul’a çok hızlı bir şekilde adapte olmayı başardıklarını, kurdukları yeni kadro ile müşterilerinin takdirini kazanan takılar ürettiklerini ifade etti.

Türk kuyumculuğunun uluslararası piyasada önünün açılması için devletin gerekli destekleri sağlamasının ve altın fiyat farklılığının oluşmasını engelleyen açılımlar yapmasının çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Yurtlu; 2024 yılından ümitli olduğunu, yeni yılın ilk günlerinde yüzlerce yeni tasarımı müşterilerine sunmaya hazırlandıklarını dile getirdi.