SEKTÖR > LOOMIS 2019 yılında Dünyaları taşıdı…

LOOMIS 2019 yılında Dünyaları taşıdı…

Tonlarca ihracat ve ithalata imza atan Loomis Türkiye; şirket tarihinin rekorunu elde etti...

Dünyanın önde gelen değerli kargo taşıma hizmeti sunan markalarından Loomis; geçtiğimiz yıl değerli maden, emtia ve banknot ihracat, ithalat alanında rekor düzeyde transferlere imza attı. Yıl içinde binlerce karşılıklı gönderi gerçekleştiren Loomis; külçe altın, banknot, takı değerli ürün ihracatında 295 ton ile ulaşılması güç bir rakam elde etti ve kendi branşında Türkiye birincisi oldu. Külçe altın ve has gümüş ithalatında da 230 ton rakamına ulaşan Loomis Türkiye; yurtiçine ve yurtdışına Dünyaları taşıdı…

Kuyum ve bankacılık sektörü başta olmak üzere, birçok markanın değerli maden, değerli evrak, takı, mücevher ve para transferlerini yüzde yüz sigortalı bir şekilde nakleden Loomis; hem ihracat hem de ithalat alanında tarihi rekorlara imza attı. Ağırlıklı olarak; İsviçre, İngiltere, BAE, Hong Kong, ABD, Almanya ülkelerine Türkiye’den ihracat ve ithalat yapan Loomis; 295 ton ihracat 230 ton ithalat gerçekleştirdi. Tonlarca transferi binlerce gönderi ile yapan marka; tüm işlemlerinde sıfır hata ve hasar elde ederek, ayrı bir başarıya imza attı.

Loomis Uluslararası Hizmetler Müdürü Selçuk Çolak; son yıllarda Loomis vasıtasıyla ihracat gerçekleştiren kuyum üreticilerinin sayısının ciddi artış gösterdiğini, İstanbul’un haricinde Anadolu’nun çeşitli vilayetlerindeki kuyum üreticilerinin de Loomis’in destekleriyle ürettikleri takıları, Dünyanın çok farklı noktalarındaki alıcılara güven içinde gönderdiklerini söyledi.

15 000 Euro’ya kadar T.C gümrüğünün müsaade ettiği şekilde bedelsiz sevkiyat olarak ürünlerin, gümrük acenta mecburiyeti olmadan bedelsiz çıkış şeklinde direkt Loomis ile belirli prosedürleri gerçekleştirdikten sonra kolaylıkla gönderildiğini belirten Selçuk Çolak; “Kuyum ihracatında her yıl ülke kuyumculuğumuz yüksek satış rakamları elde ediyorlar ve bu alanda çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Loomis; elde edilen milyarlarca dolarlık ihracat çalışmalarında önemli bir katkı sektörlere sunmaktadır. Loomis kalitesini tercih eden bir kuyumcu için Rio’ya, Dubai’ye, Moskova’ya ürün göndermekle Türkiye’deki bir şehre ürün göndermek arasında bir fark yok” diye konuştu.

Koronovirüs felaketi nedeniyle 2020 yılına global bağlamda tüm sektörlerin çok sıkıntılı bir giriş yaptığını, ortaya çıkan bazı krizlerin ülkemizdeki çeşitli sektörler için uluslararası arenada fırsata dönüşebileceğini sözlerine ekleyen Çolak; 2020 yılında da yüksek rakamlar ile yine en önlerde yer almayı hedeflediklerini dile getirdi.