SEKTÖR > 14e 22 kıyafeti 2022in mecburi modası olacak

14e 22 kıyafeti 2022in mecburi modası olacak

Cuma Usta; “Yüksek altın fiyatlarının da etkisiyle 14 ayar takılar şimdi daha çok 22 rengiyle piyasa çıkacak”

Son yıllarda altın fiyatlarının yüksekliği ile birlikte özellikle Anadolu’da öne çıkmaya başlayan 14 ayar takılar; ağırlıklı olarak 22 ayar takı rengiyle vitrinlerde yer alıyor. Altın fiyatlarının aşırı değer kazandığı bu günlerde 14 ayar takılar daha fazla kırmızı altın rengine kavuşacak. Yaldızcı Cuma firma sahibi Cuma Kısacık; belli bir süre sonra insanların ve piyasanın yüksek altın rakamlarına alışacağını, bu geçiş sürecinde çok sayıda 8 ve 14 ayar takıları 22 ayar görünümüne kavuşturarak vitrinlere yolcu edeceklerini söylüyor.

Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde, çok sayıda kuyum üreticisinin vazgeçilmez yaldız ustası olan Cuma Kısacık; yükselen altın fiyatlarının da etkisiyle daha çok sayıda 8 ve 14 ayar takılara işlem yapıyor. Cuma usta; son yıllarda özellikle 14 ayar takıların Anadolu’da geniş bir kitlenin kullanımına sunulduğunu, yükselen altın fiyatlarıyla artık 14 ayar takıların 22 ayar takıların önüne geçeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Ne olursa olsun 22 ayar takı kullanıcısının bu topraklar üzerinde var olacağını kaydeden Cuma Usta; “Zaten son yıllarda 14 ayar takılara, altın fiyatlarının yüksekliğinin büyük etkisiyle talepte artış vardı. Son rekor altın fiyatları yine 14 ayar takı talebini üst seviyeye çekecektir ama her şeye rağmen Anadolu toprakları üzerinde 22 ayardan başka takı kullanmayan ciddi bir kitle var ve her zaman var olacaktır. 8 ve 14 ayar takıların büyük bir kısmının 22 ayar renginde talep edilmesi, 22 ayar takıya düşkünlüğün bir sonucudur” diye konuştu.

Son dönemde tektaş yüzükler için beyaz altın görünümü talebi geldiğini ve altını, beyaz özel kaplama ile mücevher görünümüne kavuşturduklarını sözlerine ekleyen Kısacık; tüm koşullara uyum sağlayacak, müşterilerinin farklı taleplerine yanıt verecek bir esnek yapıya sahip olduklarını, Yaldızcı Cuma ismine güvenen atölyeleri hiçbir zaman çözümsüz bırakmadıklarını dile getirdi.