SEKTÖR > Abdullah Eminoğlu “Pandeminin etkisinin azalmasının olumlu etkilerini kuyumculuk sektörümüz yaşayacaktır. Bu yıl ertelenen binlerce düğün gerçekleşecek, kuyum alışverişinde tempo artacak”

Abdullah Eminoğlu “Pandeminin etkisinin azalmasının olumlu etkilerini kuyumculuk sektörümüz yaşayacaktır. Bu yıl ertelenen binlerce düğün gerçekleşecek, kuyum alışverişinde tempo artacak”

Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde 22 ayar takı üretimiyle dikkat çeken markası Eminoğlu Kuyumculuk; bayram sonrası için çalışmalarını hızlandırdı. Pandeminin etkisinin azalmasıyla birlikte kuyum alışverişinde temponun artacağını ifade eden Eminoğlu Kuyumculuk firma ortağı Abdullah Eminoğlu; “Rusya ve Ukrayna arasında gerilim biterse, altın fiyatları bu seviyelerde kalırsa, yılın geri kalan kısmında yoğun mesai harcarız” dedi.

Ürettiği birbirinden şık 22 ayar bileklikler ile öne çıkan Eminoğlu Kuyumculuk; birçok yeni tasarımıyla birlikte sezona hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Bu sezonun Ramazan Bayramının bitimiyle birlikte uzun ve kesintisiz bir süre devam edeceğini kaydeden Abdullah Eminoğlu; “Ramazan Bayramının yaz sezonunun içine girmemesi özellike düğün organizasyonlarında artış olarak bize olumlu yansıyacaktır. Birçok metal, enerji yakıtlarında ve A’dan Z’ye birçok ürün grubunda ciddi artışlar oldu. Artık altın fiyatının 500 liradan 900 TL civarına gelmesi makul kabul ediliyor” dedi.

Firmanın bir diğer ortayı Ali Eminoğlu’da yaptığı açıklamada; 22 takı grubunun yüksek altın fiyatlarından olumsuz bir şekilde etkilendiğini herşeye rağmen 22 ayar takı kullanıcısının ısrarla bu takı kültüründen vazgeçmediğini ifade etti.

Anadolu’da, Doğu Akdeniz’de birçok ilimizde 22 ayar takıların bir adım da olsa 14 ve 8 ayar takıların önünde olduğunu belirten Ali Eminoğlu; “Bu topraklarda yaşayan kadınların çoğu için altın takı demek 22 ayar demek. Bu durum ilerki dönemde değişebilir. Altın fiyatlarında ani ve güçlü yükselişler tabi ki ister istemez alışkanlıkları da değiştirebilir. Biz bu sezon da sadece 22 ayar takı üretmeye devam edeceğiz. Haziran ayına doğru birkaç yeni model piyasaya sunacağız” diye konuştu.