SEKTÖR > “ Alex Makine” Ürün Dağıtım Merkezi Hizmete Girdi

“ Alex Makine” Ürün Dağıtım Merkezi Hizmete Girdi

Kuyumculuk sektöründe çok uzun yıllardır hizmet sunan, üreticinin A’dan Z’ye her tür teknik cihaz, makine, ekipman ve sarf malzemelerini bulduğu Alex Makine; geniş ürün çeşitliliğini etkin bir şekilde depolama ve müşterilerine hızlıca ürünlerini sunmak adına İstanbul Vizyon Park’ta ürün dağıtım merkezini hizmete soktu.

38 yıl önce temelleri Murat Çağlar tarafından atılan ve yıllar içinde gelişen, son 18 yıldır Alex Makine ismiyle çalışmalarına devam eden kuyum üreticisinin yakın dostu; çok daha hızlı bir şekilde ürünlerini sunmak adına, akıllı ürün dağıtım merkezini hizmete soktu.

İVP’nin hemen girişinde yer alan ve Alex Makine mağazasının yanında bulunan 550 m2 büyüklüğündeki ürün dağıtım merkezi, yüzlerce farklı ürüne ev sahipliği yapıyor. Özel barkod sistemiyle çalışan merkezde, tüm ürünlerin stokları elektronik ortamda anında görülebiliyor. Alex Makine Genel Müdürü Ümit Çağlar; uzun bir hazırlık döneminin ardından ürün dağıtım merkezlerini hizmete soktuklarını, hem ihracata hem yurtiçine servis edeceklerini ürünlerin tek bir noktadan müşterilerine gideceğini söyledi.

Aynı anda yüzlerce farklı büyüklükteki ürünleri içinde barındırma kapasitesi bulunan merkez; özel kamera güvenlik sistemi ile koruma altına alındı. Ümit Çağlar; 10 binden fazla ürün çeşidine sahip olan Alex Makine’nin özellikle son dönemde online E ihracat ve E ticaret alanında önemli adımlar attığını, bu merkezin uzaktan ticaret çalışmaları için de önemli bir görev üstleneceğini dile getirdi.

XRF Hızlı Giriş Yaptı…

Değerli maden analizi için yurtdışından geçen ay getirdikleri XRF analiz cihazına çok kısa sürede yoğun ilgi olduğunu sözlerine ekleyen Çağlar; “13 800 dolar ile sınıfının en uygun cihazı olan XRF daha ilk günler içinde 5 farklı adrese teslim edildi. İJS Ekim fuarı düzenlenirse, bu ürünü geniş kitlelere yakından tanıtmayı hedefliyoruz. Dediğimiz gibi XRF ile her yer size ayar evi” dedi.