SEKTÖR > “EKOL” 14 ayar takı grubunda hafif takılarıyla öne çıkacak

“EKOL” 14 ayar takı grubunda hafif takılarıyla öne çıkacak

Zorlu bir yılı geride bıraktık. 2019 yılının sisli piyasa havasında, yüksek altın fiyatlarına rağmen büyümeyi başararak yeni yıla adım atan Ekol; yeni yıl stratejisinde hafif takılara ağırlığını vermeyi sürdürecek. 14 ayar fusion takılara da ürün portföyünde yer açmaya hazırlanan Ekol; son dönemde internette ve sosyal medyada popüler olan bileklikleriyle yüksek satış rakamları elde ediyor…

Yeni yıla adım attığımız şu günlerde birçok firmanın yeni plan ve projeleri hayata geçirmeye çalıştığını gözlemliyoruz. Deneyimli markalarımızdan Ekol Kuyumculuk; yeni yıl ile birlikte 14 ayar takı grubunda yine hafif takılarına ağırlık vermeyi sürdürecek. Son dönemde yeni yeni 14 ayar takılarda fusion üretim tekniğinin kullanıldığını gözlemliyoruz. Marka; 14 ayar fusion takılara da Mart ayıyla birlikte ürün portföyünde yer açmaya hazırlanıyor.

Ekol Kuyumculuk 14 Ayar Mağaza Müdürü Cengiz Karanfil; yüksek altın fiyatları karşısında artık ağır takıların satılma şansının çok azaldığını, 2019 yılında hafif takılarındaki başarıyla yılı mutlu bir şekilde kapadıklarını söyledi.

Yükselen altın fiyatlarıyla birlikte 22 ayar rengine sahip 14 ayar takıların ardından, daha hafif olacağı için 14 ayar fusion takıların da vitrinlerinde yer alacağını kaydeden Cengiz Karanfil; “2020 yılının nasıl geçeceği, firmaların gayreti ve pazarın değişen beklentilerine adapte olmasıyla ilintili olacaktır” dedi.

Sosyal medyanın takı tercihinde ve tüketiciyi alım için harekete geçirmede önemli bir unsur olmaya başladığını vurgulayan Karanfil; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yakın zamana kadar ultra hafif olarak kabul edilen ürün gruplarımız bugün standart haline geldi. Son dönemde 2 ‘li 3’lü olarak bileklere takılan hafif ve şık görünümlü altın spor bileklikler oldukça revaçta. Özellikle genç tüketici sosyal medyada gördüğü ürünleri kuyumcusundan talep ediyor. Biz Ekol Kuyumculuk olarak 2020 yılında sosyal medyadaki çalışmalarımızı arttıracağız. 2020 yılından ümitliyiz. Bu yıl çok daha hareketli olacağız ve daha çok emek harcayarak, 2019 yılındaki işlem hacmimizin bir tık üstüne çıkma hedefini gerçekleştireceğiz.”