SEKTÖR > Çalışanı İşvereli el birliğiyle geçeceğiz bu günleri

Çalışanı İşvereli el birliğiyle geçeceğiz bu günleri

Erhan Hoşhanlı “Bu zor günlerin ardı güneştir…El birliği ile güzel günlere yürüyeceğiz… Sektörümüz güçlüdür ve zorluklar karşısında gereken mücadeleyi ortaya koyacaktır”

Tüm Dünya; hiç olmadığı kadar ortak bir gündemde buluştu. Koronavirüs felaketi sınırları adeta kaldırdı ve Dünya çapında işbirliklerinin, dayanışmanın ortaya çıkmasına vesile oldu. İçinde bulunduğumuz bu zor günleri her sektörün yakından hissettiği gibi kuyumculuk sektörümüz de hissediyor. Sektörümüzün kalbinin attığı Kuyumcukent ve Kapalıçarşı bölgesindeki esnafın ve kuyum üreticisinin nerdeyse tamamı bir aya yakın bir süredir kapalı. Bu önemli salgın karşısında, izolasyon açısından sektörümüz başarılı bir imtihan ortaya koyuyor.

İTO Kuyumculuk Komitesi Başkanı Erhan Hoşhanlı; bu zor günlerin yakında geride kalacağını ve sektörümüzün kaybettiklerini kısa süre içinde telafi edeceğini söyledi.

Özellikle ihracat alanında, yıllardır Türk firmalarının, Türk ustalarının ciddi bir güven inşa ettiğini, verdikleri sözü tutan, zamanında servisini yapan Türk firmalarının, yurtdışı ticareti açıldığında öne çıkacağını kaydeden Erhan Hoşhanlı; “Sözünde duran, kaliteli satış sonrası ve öncesi hizmetiyle ön plana çıkan ihracatçılarımız, uzun bir süre online ve telefon vasıtasıyla gelmesi beklenen yurtdışı taleplerine net cevaplar vereceklerdir. Yıllar içinde firmalarımızın kurduğu güven duygusu, işimize olan titiz bağlılığımız virüs sonrası günlerde bize artı olarak dönecektir” diye konuştu.

Uzun bir süre yurtdışı seyahatlerinin arzu edilen seviyede olamayacağını belirten Hoşhanlı; “Bu süreç içinde mevcut yabancı müşterilerimizin siparişlerini yine eksiksiz bir şekilde sektör firmalarımız temin edecektir. Zaman içinde oluşturulan ve biriktirilen itibarımız, dürüst çalışma anlayışımız, bizi uluslararası alanda, zor günlerde öne çıkaracaktır” dedi.

Yurtiçinde; yaz mevsiminde, altın fiyatlarının da gevşemesiyle tekrar canlanmanın başlayacağını öne süren Başkan Hoşhanlı; perakende kuyumcularının yaşanan bu zor günlerde, belirli saatlerde dükkanlarını açarak vatandaşlara aralıksız hizmet sunduğunu, sektör işverenlerimizin, iyi ve kötü günde sektör emekçilerine sahip çıkacağına emin olduğunu, istihdam açısından devletimizin de önemli destek paketleri sunduğunu sözlerine ekledi.