SEKTÖR > Alex Makine kalitesi 13870 günün eseri

Alex Makine kalitesi 13870 günün eseri

Kuyumculuk sektöründe çok uzun yıllardır hizmet sunan, üreticinin A’dan Z’ye her tür teknik cihaz, makine, ekipman ve sarf malzemelerini bulduğu Alex Makine; 38 yıl önce 30 m2 küçücük bir dükkanda sektörümüze merhaba demişti. Aradan geçen 13870 günde her gün kendini geliştiren ve 2 üründen 10 bin çeşit ürüne sahip bir firma haline dönüşen Alex; size bir dakikada aradığınızı veriyor ama unutmayın ki o bir dakikanın arkasında 38 koca yıllar yer alıyor….

38 yıl önce temelleri Murat Çağlar tarafından atılan ve yıllar içinde gelişen, son 18 yıldır Alex Makine olarak kuyum camiasında bilinen, kuyum üreticisinin dost markası geleceğe emin adımlarla ilerliyor. İlk olarak altın eritme potası ve bakır satışıyla, sadece iki ürün ile sektöre merhaba diyen marka, aradan geçen 38 yılın sonunda şu anda 10 binden fazla ürün çeşitliliğiyle kuyum üreticisinin her ihtiyacına eksiksiz yanıt veriyor.

20’den fazla ülkede temsilcisi bulunan, bugüne kadar 87 farklı ülkeye ihracat yapan ve onlarca kuyumculuk fuarına katılan Alex Makine; son yıllarda E ticaret ve E ihracat alanında da başarılı çalışmalar ortaya koyuyor.

Alex Makinenin ikinci kuşağı olarak firmayı geleceğe taşıyan Ümit Çağlar; yıllar içinde sürekli gelişim elde ederken, en hassas oldukları konunun müşteri memnuniyeti olduğunu, hiçbir zaman satışı ürünün teslim edilmesiyle biten bir süreç olarak kabul etmediklerini dile getiriyor.

Çemberlitaş ve İstanbul Vizyon Park’ta bulunan mağazalarının pandemi döneminde sektöre aralıksız hizmet sunmaya devam ettiğini ve her yıl en yeni modelleri, Dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek sektörümüzle ilgili son teknolojik ürünleri müşterilerine sunduklarını belirten Ümit Çağlar; “Markamızın hikayesi hakikaten sıfırdan başlıyor. Babam Murat Çağlar; konsinye aldığı eritme potasıyla sektörümüze adım atıyor ve hep müşteri odaklı bir yaklaşımla geleceğe yolculuk yapıyoruz. Uzaktan ticaret ve ihracat konusunda son yıllarda çok yol aldık. E İhracat; kendi branşımızda bir Dünya markası olma hayalimizi gerçek bir hedef haline getiriyor. Yakın gelecekte “Made In Turkey” kaşesiyle Dünyanın neresinde kuyum üretimi yapılıyorsa orada yer almak istiyoruz” diye konuştu.