SEKTÖR > Bilgi ile parıldayan yollar aydınlık geleceğe çıkıyor

Bilgi ile parıldayan yollar aydınlık geleceğe çıkıyor

IGSL Gemoloji Laboratuvarının eğitim programı tüm hızıyla devam ediyor

IGSL’in bilimsel temel pırlanta eğitimi 2023 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. 2 yılı aşkın bir süredir yapılan bu eğitimler ile çoğunluğu sektör mensubu olmak üzere 598 kişi temel pırlanta eğitimini tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandılar. IGSL’in eğitim ışığı; sektör çalışanlarımızın önünü açıyor ve aydınlık geleceğin kapısını aralıyor.

IGSL Gemoloji Laboratuvarı; temel pırlanta eğitimi aralıksız devam ediyor. 2 yıl içinde çoğunluğu sektör mensubu olmak üzere 598 kişi IGSL Temel Pırlanta Eğitim Programını tamamladı. Toplam 18 saatlik temel pırlanta eğitimi ile sektör mensuplarımız, tüketicinin pırlanta ile ilgili beklentilerine ve sorularına net yanıtlar verme imkanı elde ediyor. IGSL; en değerli hazine kabul edilen bilgiyi, en uygun şartlar altında sunuyor. Mezunlar; doğal pırlanta ile sahte pırlantayı ayırabiliyor. CVD Pırlanta’yı ayırt eden akıllı cihazın kullanımını öğrenmiş oluyorlar.

IGSL laboratuvarında bilimsel cihazlar ile verilen eğitim, uluslararası temel pırlanta eğitimi programını birebir içermesiyle dikkat çekiyor. IGSL Yöneticisi ve Ortadoğu Bölge Direktörü Gemolog Ercüment Tandoğan; özellikle değerli taş alanında sektörde önemli bilgi ve eğitim eksikliği bulunduğunu, bu alandaki büyük bilgi boşluğunu doldurmak adına profesyonel eğitimlere ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

17 Haziran’da İMKUSAD’ın öncülüğünde online renkli taş eğitimi vereceklerini kaydeden Ercüment Tandoğan; “Önümüzdeki Ekim ayı itibariyle renkli taş alanındaki eğitimlere de başlıyoruz. Kısa sürede İMKUSAD ile yapacağımız eğitim için belirlenen 100 kişilik kontenjanımız doldu. Online olan bu renkli doğal taş eğitimi, sektörümüzün en geniş kapsamlı eğitimi olarak kayıtlara geçiyor” dedi.

Ercüment Tandoğan; “Kişilere ve firmalara özel eğitim programlarımız 2 yılda 598 mezun verdi. Temel pırlanta eğitimini özellikle perakende kuyumcuları talep ediyor. Hem mağaza sahipleri hem de mağaza çalışanları bu kursun ardından çok daha bilinçli bir şekilde mücevher satışı yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Katılımcılarımızın yaklaşık %15’ini de sektör dışından kişiler oluşturuyor” diye konuştu.