SEKTÖR > Türk takılarının yurtdışı yolculuğu öncesi son durağı “Nevzat Yaldız”

Türk takılarının yurtdışı yolculuğu öncesi son durağı “Nevzat Yaldız”

İhraç edilen binlerce takının yurtdışı vizesini Nevzat Yaldız veriyor…

Değerli maden kaplama alanında yıllardır sektörümüze başarılı hizmetler sunan Nevzat Ayaz; markası Nevzat Yaldız ile 50 yıldır sektörümüze hizmet sunuyor. İstanbul Vizyon Park’ta yer alan atölyesinde çalışmalarını sürdüren marka; ikinci kuşağı temsil eden Muhammed Ayaz ile geleceğe başarıyla taşınıyor. Son aylarda Nevzat Yaldız’a gelen ürünlerin %90’ı ihracata yönelik takılardan oluşuyor. Birbirinden güzel Türk takılarının yurtdışı yolculuğu öncesi son durağı “Nevzat Yaldız” oluyor…

Takıya son sihirli dokunuşu yapan, adeta takıya özel ve göz alıcı bir elbise giydiren Nevzat Yaldız atölyesi; son aylarda yoğun mesai harcıyor. Ülkemizin kuyum ihracatında 2021 yılında 6.8 Milyar Dolarlık ihracat yapması dikkat çekti. Ülkemizin önde gelen bir çok üreticisi, takılarına son dokunuş için Nevzat Yaldız kalitesini tercih ediyor.

Nevzat Yaldız firma sahibi Muhammed Ayaz; yoğun mesai harcadıkları bir dönem içinde olduklarını, pandeminin ihracat alanında etkisinin minimum düzeye indiğini gözlemlediklerini ifade ediyor.

Son aylarda 21 ve 22 ayar takıların daha da parlak ve göz alıcı görünmesine yönelik taleplerin arttığını kaydeden Muhammed Ayaz; “21 ve 22 ayar takıların içinde altın oranı çok yüksek. Altın çok yüksek olunca 14 ayar takıların ulaştığı yüksek parlaklığa ulaşmak mümkün olmuyor. 14 ayar takılardaki parlaklığa ulaşmak için ekstra işlemler yapmamız gerektiğini gördük. Müşterilerimize bu işlemler sonunda fire oranının artacağını izah ettik. Çoğu müşterimiz kabul etti. Şimdi 21 ve 22 ayar takılar için ekstra işlemler yapıyor ve daha önce ortaya konmayan parlaklığa erişmiş oluyoruz” diye konuştu.

İhracat yapan markaların; en ufak bir riske girmemek adına Nevzat Yaldız’ın kaliteli işçiliğini yıllardır tercih ettiklerini kaydeden Muhammed Ayaz; “Dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Türk takılarında görülmeyen imzamızın olmasının gururunu yaşıyoruz. Yeni yıla çok iyi bir başlangıç yaptık. Şu anda atölyemize gelen takıların %95’i ihraç edilen ürünlerden oluşuyor” dedi.