SEKTÖR > Yeni nesil içi boş takı grubunda yüksek kalitenin son durağı “Durak Şarnel”

Yeni nesil içi boş takı grubunda yüksek kalitenin son durağı “Durak Şarnel”

Yükselen altın fiyatları neticesinde artık hafif takılar kuyumcu vitrinlerinin olmazsa olmazı haline geldi. Hafif takılar denince içi boş şarnel takılar ilk olarak aklımıza geliyor. Birçok üreticinin iş hayatına büyük kolaylıklar katan, yarı mamül şarnel üretimiyle son 3 yıldır başarılı çalışmalar ortaya koyan Durak Şarnel; İstanbul Jewellery Show öncesi çalışmalarını hızlandırıyor. Müşterilerine verdiği sözü zamanında yerine getiren, yüksek kalite için ileri teknolojiyi ve ithal katkı madenlerini tercih eden Durak Şarnel; birçok firma için şarnel takıda özel kalitenin son durağı olarak kabul ediliyor…

Kuyumculuk sektörüne küçük yaşlarda adım atan ve aralıksız 18 yıl çalışan, kariyerinin son 10 yılında şarnel takı üretimine ağırlık veren Ümit Tekin, ortağı kuyumcu Ali Zingil ile birlikte kurduğu Durak Şarnel & Yarı Mamul markasıyla çalışmalarına İstanbul Vizyon Park’ta devam ediyor. Küpeden bileziğe, alyanstan kolyeye ve zincir çeşitlerine kadar şarnel olabilecek tüm takı gruplarında yarı mamül üreten Durak Şarnel; İstanbul Jewellery Show öncesinde yoğun mesai harcıyor.

Ülkemizin seçkin markalarının tercih ettiği Durak Şarnel ürünlerine aynı zamanda yarı mamül firmaları da ilgi gösteriyor. Durak Şarnel firma ortağı Ümit Tekin; son yıllarda şarnel takılara artan bir ilgi olduğunu ve pandemi döneminde kurulan markalarının kısa süre içinde tüm olumsuzluklara rağmen sektörde yakından takip edilen bir konuma ulaştığını belirterek “İçi boş olan bu ürünler hafifliği ile yüksek altın fiyatları karşısında kuyumcuların sığındığı liman oluyor. Şarnel takı üretimi, ciddi bir teknoloji yatırımına ve tecrübeye ihtiyaç duyuyor. 3 yıldır onlarca üreticinin iş hayatına büyük kolaylıklar katıyoruz. Her geçen gün artan ilgi bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Hafif takı üretimi yaparken aynı zamanda takının mukavemet gücünü de korumaya özen gösterdiklerini ve üretimde kullandıkları maden, katkı maddelerini yurtdışından temin ettiklerini kaydeden Tekin; “Kazandığımızın büyük bir oranını tekrar yatırıma yönlendiriyoruz. Şu an için en hafif şarnel yarı mamülleri müşterilerimize sunuyoruz. Bizden daha da hafif ürünler isteniyor. Elimizden geldiğince, üründe satış sonrası herhangi bir sorun oluşturmayacak hafifliği ortaya koyuyoruz” dedi.

Fuar öncesi İstanbul Jewellery Show’a katılan birçok müşterilerinden yoğun siparişler aldıklarını, fuarda birçok stant içinde yarı mamullerinin bulunduğunu kaydeden Tekin; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz takının makyajsız halini üretiyoruz. Tabi ki temeli ne kadar sağlam olursa, takının sonradan üzerine yapılacak desenleri ve motifleri kaldırması o kadar kolay olacaktır. Sık sık yeni model yarı mamüller geliştiriyoruz. Biz üreticinin hızına hız katıyoruz. Yeni makineler bünyemize katmaya devam ediyoruz. İşinin uzmanı profesyonel bir kadroya sahibiz. İşimizi tutkuyla yapıyor ve sorunların değil her zaman çözümün bir parçası olmaya özen gösteriyoruz.”