SEKTÖR > Herkese Güven Veren İstikrarın Adıdır “Eren”

Herkese Güven Veren İstikrarın Adıdır “Eren”

Son aylarda pandeminin acımasız sonuçları özellikle İstanbul’da çok ciddi sonuçlar ortaya koyuyor. Uzun süredir Anadolu’dan esnafın İstanbul’a kuyum alışverişi için gelmeye cesaret edemediğini biliyoruz. Böyle bir durumda her zaman olduğu gibi yine hem çarşı hem Kuyumcukent şubeleriyle Eren Has Group; herkesin ortak buluşma noktası oluyor. Anadolu esnafı; İstanbul’daki atölyesine ödemelerini EHG vasıtasıyla kolaylıkla yapıyor. Bir telefon ile EHG hizmetleri, iş hayatınıza kolaylıklar katıyor….

Yeni yıl ile birlikte 20’inci yaşına adım atmaya hazırlanan EHG; yoğun bir yılı geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl özellikle yatırım amaçlı has altın ve gümüş talepleri üst seviyeye çıktı. Yılın her anında, müşterilerinin taleplerini eksiksiz gideren EHG; sektörümüzde birçok firmanın ortak buluşma noktası olmaya devam ediyor.

EHG Genel Müdürü Kadir Eren; 2020 yılında İstanbul’a Anadolu’dan çok daha az esnafın geldiğini, bu süreç içinde uzaktan alacak ve verecek işlemlerinde önemli artışlar olduğunu söyledi.

Güvenli ticaretin değişmez kalesi olduklarını ve 20 yıldır titizlikle sektörümüze hizmet sunduklarının altını çizen Kadir Eren; “2020 yılı içinde hem has maden hem de döviz kalemlerinde hızlı iniş ve çıkışlar oldu. Böylesi zorlu bir süreçte, ertesi gün ne olacağını bilmediğimiz sisli havalarda görevimizi eksiksiz yerine getirdik” dedi.

Kadir Eren; kendileriyle çalışan birçok firmanın birbiriyle ticari münasebet kurmaları aşamasında kendilerine referanslar sunduklarını, yıllardır çalıştıkları kurumların mesleki saygınlığını karşı tarafa net bir şekilde ifade ettiklerini söylüyor.

Sözün senet olduğu dönemlerin ne yazık ki gerilerde kaldığını ve kendilerinin verdiği olumlu olumsuz referansların çok daha büyük önem arz ettiğini belirten Kadir Eren; “Bizim bu yaptığımız aynı zamanda modern ticari çöpçatanlık oluyor. Gerçekten firmalar, yeni müşteriler ile çalışma konusunda çok tereddüt içinde kalıyorlar. Yüzlerce kiloyla ifade edilen alacaklar sektörümüzün kanayan yarası olarak karşımızda duruyor. Bu yüzden bir firmayla ilgili referans vermemiz, maddi olarak ifade edilemeyecek büyük bir değer anlamına geliyor” diye konuştu.

EHG’nin hem perakende hem üretici hem de toptan kuyumcularla çalıştığını ve çok geniş bir müşteri portföyüne sahip olduğunu vurgulayan Eren; açıklamasını şöyle sürdürüyor:

“Bizimle değerli maden, döviz alanında çalışan sektör mensupları aynı zamanda potansiyel olarak birbirleriyle de çalışabilecek konumdalar. Biz bir firma hakkında referans verirken, bizimle yıllar içinde gerçekleştirdiği işlem hacmini, düzenli ödemelerini ve daha birçok kriteri göz önünde bulunduruyoruz. Birçok sektör mensubunun yeni tanıştığı kişilerden aldıkları ticari darbeler var. Aracı kurum kimliğimiz, tam kelime anlamıyla hayat buluyor.”