SEKTÖR > “Seva Şarnel & Yarı Mamul” başarılı bir yılı geride bırakıyor…

“Seva Şarnel & Yarı Mamul” başarılı bir yılı geride bırakıyor…

Pandeminin etkisi belirli ölçüde azalsa da 2021 yılında da kuyumculuk sektörümüzü olumsuz etkilemeye devam etti. Yılın ikinci yarısından itibaren işlem hacmini arttıran sektörümüz ilk olarak pandemi öncesi dönemin işlem hacmini yakalamaya çalışıyor. Sektörümüzün önde gelen Yarı Mamul ve şarnel takı, ara parça üreticisi Seva Şarnel; başarılı bir yılı geride bıraktı. 2019 yılı işlem hacminin bir tık üstüne çıkma başarısı gösteren markamız; şimdiden 2022 yılı İstanbul Jewellery Show Mart ayağına hazırlanıyor…

Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen kuyumculuk sektörümüzün üretim maliyetleri artmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının ani ve hızlı yükselişi de sektörümüz açısından sıkıntı verici bir durum ortaya koyuyor. Sektörümüzün köklü yarı mamul firmalarından biri olan Seva Şarnel; firma sahibi Turan Barlık; 2021 yılının tüm olumsuzluklarına karşın, özellikle yılın ikinci yarısında çalışmalarına hız verdiklerini ve yılın son günleri itibariyle pandemi öncesi olan 2019 yılının işlem hacmini bir tık olsa da geçmeyi başardıklarını söyledi.

Yarı mamul firmalarının sayısında artışın 2021 yılında durulduğunu, yarı mamul alarak üretim yapmayı tercih eden atölyelerin sayısının ise artmaya devam ettiğini kaydeden Turan Barlık; “Yarı mamul atölyesi seçerken kuyumcuların; firmanın istikrarlı çalışmalarına, ürün çeşitliliğine ve her tür isteğe talep verebilecek esnek üretim gücüne dikkat etmeleri büyük önem teşkil ediyor. Yarım mamül firmasının tecrübesi, yeni model konusunda araştırmacı ve yapıcı kimliğinin bulunması, yüksek kalite standartları ortaya koyma gibi birçok kriterin masaya yatırılması gerektiğine inanıyorum. İyi bir yarı mamül ürününüzü zirveye çıkarır. Kötü bir seçim ise geri dönüşü olmayan kayıplara yol açar” diye konuştu.

Yarı Mamulün Sanal Alemdeki Gücü www.sevayarimamul.com

Seva Şarnel ve Yarı Mamül’ün artan altın fiyatlarıyla birlikte 8-9-10 ayar yarı mamul stokları da mağazalarına eklemeye hazırlandığını kaydeden Barlık; “ Kuyum üretiminin yapıldığı her noktaya yakın olmak istiyoruz. Bize uzak olan kuyum üreticilerimiz internet sitemizi ziyaret ederek yarı mamul ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. www.sevayarimamul.com sitemizde tüm ürünlerimiz yer alıyor. Markamızı ve ürünlerimizi yakından tanımak isteyenleri sitemize bekliyoruz” dedi.