SEKTÖR > Kuyum alışverişinde yüksek tempo devam ediyor

Kuyum alışverişinde yüksek tempo devam ediyor

Anadolu kuyumcusunun nabzını yakından tutan Balaban Kuyumculuk; çok yoğun mesai harcayarak yaz mevsimini hareketli bir şekilde geçiriyor. “Vatandaş; altın fiyatları daha da yükselecek beklentisi içinde. Daha da yükselmeden alacağımı alayım diyenler var. Parasını altına yatırmak isteyenler var. Düğünler tüm hızıyla devam ediyor. Gurbetçiler bol bol takı alıyor. Kısacası kuyumcu vitrinlerinde yaz mevsiminde bahar yaşanıyor” bu sözler Balaban Kuyumculuk Genel Müdürü Burak İlgin’e ait. İlgin; sahadan en sıcak ve olumlu haberleri bizlerle paylaşıyor. Kuyum üreticisi mutlu, kuyum satıcısı mutlu, vatandaş mutlu..

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Böylesi yüksek fiyatlar ekranlarda olunca kuyum alışverişinin temposunun düşeceği düşünülür. Peki sahadaki durum ne? Bu sorumuzun yanıtını tecrübeli kuyumcu, Balaban Kuyumculuk Genel Müdürü Burak İlgin yanıtlıyor. İlgin; kuyum alışverişinin yüksek tempo ile devam ettiğini, altın fiyatları ne kadar yükselirse yükselsin vatandaşın daha da yükselmeden alım yapmayı tercih ettiğini ifade ediyor.

Balaban Kuyumculuğun Ankara’daki atölyesinde kuyum üretiminin tam mesai devam ettiğini, Anadolu’daki kuyumcuların taleplerine zamanında yanıt vermek için tüm güçleriyle çalıştıklarını kaydeden İlgin; “Açıkçası bizde bu kadar yüksek satış olan bir yaz dönemi beklemiyorduk. İnsanlar TL’de kalmak istemiyor. Kazançlarını altın veya dövizde değerlendiriyor. Gurbetçilerin alımları bu yıl çok iyi seviyede. Bazı ürün gruplarında hasat yapan çiftçinin kuyumculardan takı aldığını görüyoruz. Tüm yurtta hava sıcak, kuyumcu vitrinleri ekstra sıcak” diye konuştu.

Balaban Kuyumculuğun duayen ismi Turan Keser’in vefatının ardından kızı Defne Keser’in direksiyona geçmesiyle ve kemik, tecrübeli kadrolarıyla 90 yıla yaklaşan Balaban Kuyumculuğu geleceğe başarıyla taşımaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Burak İlgin; “Rahmetli Turan abimizin açtığı yolda disiplinli bir şekilde ilerliyoruz. Peşin çalışma prensibini kuyumculuk sektöründe başarıyla uygulayan Turan abimizin çizdiği dürüst ve ilkeli çalışma prensipleri bizim iş hayatımızın navigasyonu olmaya devam ediyor. Balaban Kuyumculuk önümüzdeki yıl yeni şehirlerde yeni kuyumcu vitrinlerinde kontrollü bir büyüme planı yapmaktadır” açıklamasıyla demecini sonlandırdı.