SEKTÖR > Nevzat Yaldız Kalitesi 48 Yıldır Sektörün Hizmetinde

Nevzat Yaldız Kalitesi 48 Yıldır Sektörün Hizmetinde

Değerli maden kaplama alanında yıllardır sektörümüze başarılı hizmetler sunan Nevzat Usta; mesleğinde 48 yılı geride bıraktı. Kuyumcukent ve İstanbul Vizyon Park’ta atölyeleri bulunan markası Nevzat Yaldız ile yıllardır sektörümüze hizmet sunan Nevzat Usta; ikinci kuşağı temsil eden oğulları ve uzman kadrosuyla yine takılara en son halini veriyor ve takıların vitrinde göz alıcı güzelliğe kavuşması için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Büyük bir emek ile üretilen ve takıseverlerin beğenisine sunulan birbirinden özel takıların son durağı, üzerlerindeki albeniyi ve özel rengi yaratan yaldız atölyesi oluyor. Rakiplerinden renk tonuyla ayrılmak isteyen, göz alıcı parlaklığa ulaşmak isteyen ve yıllarca kaplamasının ilk günkü kalitesiyle varolmasını isteyen kuyum üreticileri, yaldız yapan firmalar arasında çok titiz bir seçim yapıyor. Küçük yaştan buyana hep yaldız işçiliği ile uğraşan ve adeta hayatını takı kaplamasına adayan Nevzat Ayaz Usta; yüksek kaliteli işçiliğinden taviz vermeden, gelişen teknolojiyi de bünyesine katarak çalışmalarına devam ediyor.

Yıllar önce mesleğe adım attığında tamamen el işçiliği ile gerçekleşen yaldız işinin günümüzde teknoloji desteğiyle yapıldığını, yaldız işçiliğinin ürünü rezil de vezir de edebileceğini belirten Nevzat Usta; “Markamız Nevzat Yaldız; 23 yıldır sektörün hizmetinde. Benimle çalışanlar işimi çok titiz yaptığımı biliyorlar. Bugün itibariyle cila dahil olmak üzere bir ürünün bitişiyle ilgili tüm son işlemleri atölyelerimizde yapılıyor” dedi.

Nevzat Usta mesleğiyle ilgili açıklamalarına şöyle devam ediyor:

“Altın renginin yüzlerce farklı tonunu ürüne aktarabiliyoruz. Müşterimiz genelde istediği ürünün benzerini bize gösteriyor ve bu ürünün birkaç ton açığını veya koyusunu bizden talep ediyor. Yıllardır müşterilerimin beklentisini hiç boşa çıkarmadım. Tabi ki yeni teknikleri ve yeni kimyasalları yakından takip ediyoruz. Fakat şuanda bizim gözümüzün hassasiyetini ve ellerimizle elde ettiğimiz kendi karışım oranlarımızın yerine geçecek bir şey yok. Kaplamada işinizi şansa bırakamazsınız. En ufak bir kaplama hatası, ürüne harcanan tüm emeğin yok olması demektir.”