SEKTÖR > Fuat Şanlı “Yaşam felsefemiz; herşeyi yapmak değil… bir şeyin en iyisi yapmaktır”

Fuat Şanlı “Yaşam felsefemiz; herşeyi yapmak değil… bir şeyin en iyisi yapmaktır”

Yıllardır ana iş kolu olarak çocuk küpesi üretimini baz alan ve bu alanda tüm tecrübesini, uzman ekibiyle madene aktaran Fuat Şanlı; birçok şey yapmak yerine bir takı grubunda en iyisini yapmayı tercih ettiklerini ifade ediyor. 81 vilayetimizde yer alan kuyumcuların vitrinlerine çocuk küpeleriyle giriş yapan Fuat Şanlı Kuyumculuk; çocuk küpesinde ne aradığını bilenlerin vazgeçilmez adresi oluyor….

Yılın 365 günü tercih edilen, çocuk nüfusunun fazla olduğu toplumlarda yüksek satış adetlerine ulaşan çocuk takıları, ülkemizde çok sayıda seçkin üretici tarafından altın ile buluşturuluyor. Çocuk küpesi üretimiyle sektörümüzün yakından tanıdığı Fuat usta; Fuat Şanlı Kuyumculuk markasıyla yıllar içinde yerli ve yabancı çok sayıda kuyumcunun tercihi olmuş.

Çocuk küpesi alanında yıllar içinde birçok klasikleşen modeli hayata geçirdiklerini ve çocuk takısında ürünün sağlamlığına, takının üstündeki taşların tam olarak yerine oturmuş olmasına büyük özen gösterdiklerini kaydeden Fuat Şanlı; “Ekibimizle yaptığımız toplantılar eşliğinde sürekli yeni tasarımlar küpelerimize yansıtıyoruz. Bugün itibariyle ürettiğimiz yüksek kaliteli çocuk takıları, uluslararası arenada başarıyla rekabet edebilecek düzeydedir. Çocuk takısı din dil ırk ve coğrafya ayırmadan her yerde talep görmektedir. Çocuk küpesi son yıllarda çok hafif talep ediliyor. Biz de bu trende uyuyoruz” diye konuştu.

Yeni doğan kız çocuklarına altın küpe hediye edilmesinin ülkemizde bir gelenek haline geldiğini ve unutulmaz bir hediye isteyenlerin bebekler için üretilen küpeleri satın aldıklarını belirten Şanlı; “Kız bebeğe alınan bir küpe, birkaç sene sonra da takılabiliyor. Çocuklar için ürettiğimiz küpelerin bazen gençlerin kulağında da görüyoruz. Renkli meyveler, çeşitli evrensel semboller, çiçekler renkli mineler eşliğinde çocuk küpesinin tasarımının ana hatlarını oluşturuyor” dedi.

Çocuk takısının vitrin ömrünün diğer takılara göre daha uzun olduğunu hatırlatan Fuat Şanlı; uzun yıllardır satışı hala devam eden klasikleşen birçok çocuk küpesi modelinin günümüze kadar gramajları hafifleyerek de olsa geldiğini, yeni yıl ile birlikte yeni tasarımlara da ürün portföylerinde yer vermeye başladıklarını söyledi.