SEKTÖR > Emeğin Kalite ile harmanlandığı atölye “EMKA Kuyumculuk”

Emeğin Kalite ile harmanlandığı atölye “EMKA Kuyumculuk”

Meslek hayatında başarıyla geçen 32 yılı geride bırakan Mehmet Emlik; markası EMKA Kuyumculuk ile Kahramanmaraş Altınşehir’de başarılı üretimine devam ediyor. Küçük yaşlarda mesleğe adım atan ve üretimin her bölümünde çalışan Mehmet Emlik; 20 yıldır kendi markasıyla çalışmalarına devam ediyor. Birçok farklı takı grubunda üretim yapan EMKA Kuyumculuk; kaliteli üretimiyle, Kahramanmaraş’ın aranan markaları arasında yer alıyor…

Döküm ürünleriyle, tek taş beş taş yüzükleriyle, madalyon takı gruplarıyla ön plana çıkan EMKA Kuyumculuk; 8, 14 ve 22 ayar olmak üzere üretim gerçekleştiriyor. Mehmet Emlik usta ve tecrübeli ekibiyle çalışmalarını yürüten marka; Altınşehir’e taşınarak çalışma verimliliğini arttırdı.

Bölgenin ilk 8 ayar takılarını ürettiklerini açıklayan Mehmet Emlik; “Yaklaşık 10 yıldır 8 ayar üretiyoruz. İlk başlarda 8 ayar takıların böyle yol alacağını ve geniş kitlelere ulaşacağını tahmin etmiyorduk. Yükselen altın fiyatlarıyla birlikte 8 ayar takılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illerimize kadar ulaştı” dedi.

Bu yaz itibariyle 2021 yılında popülerliğini arttıran pullu zincir üretimine de start verdiklerini belirten Mehmet Usta; “Piyasada pullu zincire yoğun talep oluştu ve müşterilerimiz bizden bu ürünü istediler. Çok kısa sürede ekibimiz pullu zincir üretimine geçiş yaptı. Bu yaz yüksek oranda pullu zincir piyasaya sunduk. Çok uzun yıllar önce pullu zincir yapmıştık. Yıllar sonra tekrar efsane takı pullu zinciri üretmek kısmet oldu” diye konuştu.

Bu yıl itibariyle mesleğin dışına çıkan birçok kuyumcunun tekrar takı üretimine geri döndüğünü gözlemlediğini kaydeden Mehmet Usta; kuyumculuk mesleğine emek harcayan herkesin zamanında çok güzel gelirler elde ettiğini, elde edilen gelirlerin boşu boşuna farklı sektörlerde heba edildiğini söyledi.

Başarılı bir yaz dönemini geride bıraktıklarını ve yakın zaman önce taşındıkları Altınşehir’in hem kendilerine hem de Maraşlı kuyumculara çok artılar kattığını sözlerine ekleyen Mehmet Emlik; bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese şükranlarını iletti ve çok kısa sürede emekleme dönemini tamamlayan Altınşehir’in artık yürümeye başladığını da dile getirdi.