SEKTÖR > Taşlı takıların güzelliği ondan soruluyor

Taşlı takıların güzelliği ondan soruluyor

Bugüne kadar milyonlarca taşı, kalıplara en güzel şekilde dizen Nazan Er; ekibiyle beraber titiz çalışmalar ortaya koyuyor. Kuyumcukent’te yer alan iki hizmet noktasıyla sektörümüzün seçkin markalarının taşlı takılarına muma taş dizme işlemi yapan Nazan Er; işini bir cerrah hassasiyetiyle gerçekleştiriyor.

Kuyumcu vitrinlerinde yer alan en güzel takıların taşlı takılar olması bir tesadüf değil. Birbirinden renkli taşlarıyla adeta vitrinden tüketiciyle iletişime geçen taşlı takılar; satış sürecinin ilk başlangıç aşamasını oluşturuyor. Taşlı takıları muma dizmekte ayrı bir uzmanlık istiyor. Mesleğinde bu yıl itibariyle 15 yılı geride bırakan ve kariyerinin son 10 yılında muma taş dizme işçiliği gerçekleştiren Nazan Er; 10 kişiden oluşan uzman çalışanlarıyla her yıl milyonlarca taşı yuvasına en güzel şekilde yerleştiriyor.

Muma taş dizmenin bir süre ince detayının olduğunu, muma taş dizmede tecrübenin işin kalitesine direkt etki yaptığını kaydeden Nazan Er; “Geçtiğimiz yıl 20 milyon 300 bin civarında taşı mum kalıplara aktardık. Kuyumcukent bünyesinde iki farklı noktadan çok sayıda kuyum üreticisine hizmet sunuyoruz. Çok hızlı işlerimizi bitirirken asla kaliteden taviz vermiyoruz. Atölyemizle bir kez çalışanların sürekli çalışması tesadüf olamaz” diye konuştu.

Taşlı takıların zaman zaman popülerliğinin arttığını zaman zaman azaldığını belirten Nazan Er; özellikle ihracat yapan markaların atölyeleriyle çalışmayı tercih ettiğini söyledi. Muma taş diziminde işin uzmanı olmayan ellerde o taşların takının tüm güzelliğini bozabileceğini ve takının oluşum aşamasındaki tüm emeği yok edeceğini vurgulayan Nazan Er; “Biz yaptığımız işte öncelik olarak kalite açısından rekabet etmek istiyoruz. Fiyat avantajıyla öne çıkmak birinci önceliğimiz değil. İstanbul Jewellery Show’da sergilenecek çok sayıda takının kalıbı atölyemize geliyor. Fuarda birçok stant içinde sergilenecek takılarda bizim de dokunuşlarımız olacak” dedi.