SEKTÖR > Güvenir “Altın fiyatlarının oturması, belli seviyede sabitlenmesi bekleniyor. Bahara kadar bu şekilde giderse, kuyum alışverişinde yüksek tempoyu göreceğiz”

Güvenir “Altın fiyatlarının oturması, belli seviyede sabitlenmesi bekleniyor. Bahara kadar bu şekilde giderse, kuyum alışverişinde yüksek tempoyu göreceğiz”

Son dönemde yükselen altın fiyatları, gram ve külçe altınlara talebi bir parça yukarı çekerken vatandaş, takı alışverişinde bekle gör moduna geçti. Sürekli sahada olan, üretici ile perakende kuyumcusu arasında köprü görevi gören, deneyimli kuyumcu, Güvenir Kuyumculuk firma sahibi Serkan Güvenir; fiyat istikrarı sağlandığında kuyum alışverişinin ciddi oranda canlanacağını söylüyor….

Tarihler 1 Ocak 2021’i gösterirken altının gram fiyatında 459 TL yazıyordu. Şimdilerde ise altın fiyatları 780 ile 800 TL arasında bulunuyor. Bu tabloya baktığımızda yaklaşık 1 yıllık bir süre içinde altının yaklaşık olarak %75 değer kazandığını görüyoruz. Ani yükselen altın fiyatları kuyumculuk sektörünün yeni yıla oldukça durağan başlamasına sebebiyet verdi. Şimdi herkes altın fiyatlarının belirli rakam aralığında oturmasını bekliyor. Ankara merkezli Güvenir Kuyumculuk firma sahibi Serkan Güvenir; yeni yıla altın fiyatlarındaki şok artışlarla giren sektörümüzün, yavaş yavaş dengelenen fiyat istikrarının devam etmesini beklediğini ifade ediyor.

Bir iki ay daha 780-800TL bandında altın fiyatları kalırsa, kuyum alışverişinin önemli ölçüde artışa geçeceğini belirten Serkan Güvenir; “Biz bu sakin dönemi her zaman ki gibi avantaja çevirmenin yollarını arıyoruz. Özellikle yeni tasarımları İstanbul’dan sıcağı sıcağına ürün portföyümüze dahil ediyor ve müşterilerimize sunuyoruz. Sevgililer Günü’nün bir hareketliliği olmaya başladı. Çok ümitliyiz. Ani iniş ve çıkışlar olmazsa, 2022 yılının sektörümüz ve işlerimiz açısından iyi geçeceğini ön görüyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda satılan altınların yerine yenilerinin aynı oranda konmadığını gözlemlediğini aktaran Serkan Güvenir, “Bence ciddi bir talep birikmesi oluyor. Bu talebin reel hale ne zaman döneceğini kestiremiyoruz. Umuyorum yeni yılda biriken talepler alıma dönüşür” dedi.

Hangi şartta olursa olsun altın sahibinin hep kazançlı çıktığını ve enflasyonun üstünde artı değerler elde ettiğini belirten Güvenir; sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Altın her zaman kazandırır. Altın sıçradığı yerden geriye gelmez. Altın fiyatları zirveyi de görse 22 ayar takı tercih eden kemikleşmiş bir kitle bulunmaya devam ediyor. Şubat ayı ile birlikte çok sayıda yeni tasarımları müşterilerimize sunacağız. İstanbul fuarı öncesinde de her zaman ki gibi fuarı esnafımızın adeta ayağına getireceğiz. Mevcut müşteri portföyümüzü korumayı önemsiyoruz. Hizmet kalitemizi aksatmamak adına çok müşteri değil çok mutlu müşteri politikamızı yeni yılda da sürdüreceğiz.”