SEKTÖR > Yükselen Döviz Fiyatları Tektaşın Taşını Ufaltıyor

Yükselen Döviz Fiyatları Tektaşın Taşını Ufaltıyor

Hızla artan döviz fiyatları dolara endeksli olan pırlantanın TL karşısında fiyatını hızla yukarı çekiyor. Yaklaşık 3 yıl önce 3000 TL bütçeyle 0,40 – 0,50 karatlık bir pırlanta tektaş yüzük alınabilirken şimdi aynı bütçeyle yarı yarıya küçülmüş tektaş alınabiliyor. Jewelous Pırlanta firma sahibi Yusuf Bakırel; tektaş taleplerinde zorunlu değişimlerin başladığını baget kesim yüzüklerin, daha küçük taşlardan kombin edilmesi nedeniyle, uygun bütçesiyle bu dönemde daha popüler olduğunu ifade ediyor….

Yükselen altın ve döviz fiyatları, hem altın takıyı hem de mücevheri olumsuz etkiliyor. Artan fiyatlar karşısında aynı oranda halkın gelirlerinde artış olmaması, mevcut kuyum ürünlerinin daha küçük haliyle alınabilmesine imkan tanıyor. Jewelous Pırlanta firma sahibi Yusuf Bakırel; tektaş yüzüklerin son dönemde gittikçe küçülerek vitrinlerde yerini aldığını, yakın zaman öncesiyle kıyaslandığında ürünün üzerindeki taşın yarı yarıya küçülerek son tüketiciye sunulduğunu söyledi.

Ortaya çıkan bu durum, mücevher taleplerinde değişikliklere yol açtığını kaydeden Yusuf Bakırel; “Vatandaş şimdi daha çok baget kesim yüzük ve takılara yöneliyor. İnternet sitemizde yaptığımız gözlemlerde ağırlıklı olarak 5000 TL’yi geçmeyen mücevherler online satın alınıyor. Sitemizden ürün inceleyen ve alım kararı veren kişilerin %75’i mağazamıza veya ürünlerimizin satıldığı kuyumculara yöneliyorlar. Ayrıca ürünlerin büyük bir çoğunluğu uluslararası sertifika eşliğinde satın alınıyor. Vatandaş mevcut sertifikalara yüksek güven duyuyor. Özellikle yeni markaların ürünlerinde, daha çok sertifikalı olanları tercih ediyor” diye konuştu.

Jewelous imzalı ürünleri alanların, model değiştirmek istedikleri zaman aldıkları fiyatlarla ürünleri markalarına verebildiğini, ürün iadesi durumunda da ürün değerinin %25’ini çıkararak geri ödeme yaptıklarını belirten Bakırel; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülke genelinde çalıştığımız kuyumculara yönelik E Katalog hazırlıyoruz. Kuyumcu dostlarımız geniş ürün çeşitliliğimizi, E Katalog sayesinde müşterilerine sunabilecekler. Son tüketici ile kurduğumuz iletişim sayesinde, ürünlerimizle ilgili revizyonları çok daha sağlıklı yapıyoruz ve böylelikle modellerimiz yüksek satış rakamları elde ediyor. Ülke çapında kontrollü bir büyüme tercih ediyoruz. İlk hedefimiz yüksek cirolar elde etmekten ziyade tüketicinin gönlünü fethetmek ve uzun vadeli güven sağlamak.”