SEKTÖR > Avrupa’dan hem iyi haberler geliyor hem de müşteriler…

Avrupa’dan hem iyi haberler geliyor hem de müşteriler…

Aşısını yaptıran Avrupalı alıcılar; Özcan Gümüş’ün en yeni modellerini yakından incelemek için İstanbul’a geliyor…

Uzun bir aradan sonra Özcan Gümüş; mağazasında Avrupalı müşterilerini ağırlamaya başladı. Pandemi döneminde uluslararası seyahat yasakları, ülkemizde artan vaka sayıları nedeniyle Türkiye’ye gelemeyen Avrupalı alıcılar, aşılarını yaptırmanın da özgüveniyle artık İstanbul’a geliyorlar. Covid 19 ile mücadelede çok önemli mesafeleri geride bırakan Avrupalı alıcıların çok daha fazla sayıda ülkemize gelmesi için aşı takviminde geri kalmamamız gerekiyor…

Ülkemizin önde gelen gümüş takı üretici ve satıcısı Özcan Gümüş; uzun bir aradan sonra yabancı konuklarını Çemberlitaş’ta bulunan mağazasında ağırlamaya başladı. Birçok yeni modelini bayram sonrasında vitrinlerine taşıyan marka; pandemi döneminde online ihracat çalışmalarındaki başarısıyla dikkat çekmişti.

Özcan Gümüş Genel Müdürü Sinan Araç; kapanmanın bitmesinin ardından Avrupalı müşterilerinin yavaş yavaş İstanbul’a gelmeye başladığını, gelen müşterilerinin tamamının aşılarını olduktan sonra seyahat etmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin Avrupa ile önemli bir ticaret işbirliğine sahip olduğunu ve Avrupa ülkeleriyle aynı zaman diliminde aşı takviminin ilerlemesinin büyük önem teşkil ettiğini kaydeden Sinan Araç; açıklamasına şöyle devam etti:

“Aşı takviminde geride kalmamız ticaretimize negatif yansıyacaktır. Bugüne kadar E Ticaret, E ihracat alanında başarılı çalışmalar ortaya koyduk. Herşeye rağmen yılda bir kez de olsa alıcılar, mağazamıza gelmeyi ve ürünleri canlı canlı incelemeyi istiyorlar. Önümüzde Ağustos ayının sonunda Las Vegas Jewellery Show var. Bu fuar gerçekleşirse uzun bir dönem sonra düzenlenen ilk uluslararası mücevher, takı fuarı olacak. Bu fuarın neticeleri, ticari hayatın normalleşmesiyle ilgili önemli ipuçları verebilir.”