SEKTÖR > Sektörümüzün büyük VAN buluşmasına az süre kaldı

Sektörümüzün büyük VAN buluşmasına az süre kaldı

Olası seçim ihtimalleri göz önüne alınarak Van Anatolia Jewellery Show bir gün öne çekildi böylelikle fuar bir gün önce bitmiş olacak. Güncellenen yeni tarih 25-26-27 Mayıs…

Van Anatolia Jewellery Show’un hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce 26-27-28 Mayıs tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan fuar; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalma ihtimali göz önüne alınarak bir gün daha erkene çekildi. Yeni tarih 25-26-27 Mayıs oldu. Böylelikle fuar, Cumartesi günü sona erecek ve herkes kendi şehrinde Pazar günü seçime katılabilecek.

Van Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Fuarın sponsorluklarını Borsa Gold, AKABE Gold, Yurtseven Kuyumculuk ve Esen Halat gerçekleştiriyor. Fuarı organize eden US Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ülker Selviler; fuara özenle hazırlanmaya devam ettiklerini özellikle İran ve Irak’tan sektör mensuplarının ziyaretleri için yurtdışı görüşme programlarını hızlandırdıklarını söyledi.

Yaptıkları görüşmelerde Anadolu kuyumcularının Van Fuarını heyecanla beklediklerini gözlemlediklerini kaydeden Ülker Selviler; “Van Fuarı önemli bir boşluğu dolduracak. Tam sezon açılış günlerinde, perakende kuyumcuları yılın en yeni modellerini seçkin üreticilerin stantlarında yakından inceleme şansı elde edecekler. Hiçbir mazerete sığınmadan bir önceki organizasyonumuzun da üstünde olumlu sonuçların ortaya çıkmasını sağlayacağız. Büyük Kahramanmaraş Depreminin ardından kuyumculuk sektörünün tekrar eski günlerine dönmesinde Van Fuarı’nın itici gücü olacaktır” diye konuştu.

Kahramanmaraşlı Kuyum Üreticilerine Van Fuarı’nda gerekli tüm destek sağlanacak....

“Bu Sefer BAŞTACI biz değil siz olacaksınız”

Büyük depremin en çok vurduğu illerimizden biri olan Kahramanmaraş’ta yavaş yavaş kuyum üretiminin başladığını mutlulukla takip ettiklerini belirten Selviler; Kahramanmaraşlı kuyumculara destek sunmak için fuara katılmayı planlayan bölge üreticisine ellerinden gelen tüm desteği sunacaklarını açıkladı.

Kahramanmaraşlı kuyum üreticilerinin tekrar iş hayatına dönüş yapmaları açısından Van’daki fuar organizasyonunun çok güzel iş imkanları ortaya koyacağını vurgulayan Selviler, sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyanın en güzel insanları olan Maraşlı dostlarımıza bu sefer biz ‘Baştacısınız’ diyeceğiz. Kahramanmaraş’a her gittiğimizde bize baştacımızsınız diyen dostlarımızı unutmamız mümkün değil. Şu anda zorlu ortamlarda üretim yapmaya başlayan çok sayıda Maraşlı kuyum üreticimiz var. Takılarını alsınlar Van’a gelsinler. Onlar için imkanlarımızı zorlayarak en uygun şartlar eşliğinde fuara katılımlarını sağlayacağız.”