SEKTÖR > Bir kuğunun zarafetinden ilham aldı estetik takılar üretmek için yıllar sonra mesleğine geri döndü “Swan Mücevherat”

Bir kuğunun zarafetinden ilham aldı estetik takılar üretmek için yıllar sonra mesleğine geri döndü “Swan Mücevherat”

Yaklaşık 10 kuyumculuk mesleğini başarıyla icra ettikten sonra farklı sektörlerde ticarete giren Fatih Emekli; yıllar sonra mesleğine hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Kahramanmaraş Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksi’nde deneyimli kuyum ustası Abdurrahman Okuducu ile ortaklaşa kurdukları yeni markaları Swan Mücevherat ile son derece zarif, 14 ayar, fantezi takılar üretmeye başlayan Fatih Usta; her yerde kolaylıkla bulunmayan, özgün çizgilere sahip, estetik görünümü ön planda olan çarpıcı takılara imza atacak….

Kahramanmaraş Altınşehir; bölge kuyumcusunun ufkunu ve vizyonunu açmaya devam ediyor. Bu özel tesiste birçok firmanın yeni atılımlara, yeni projelere çok daha cesaretle adım attıklarını gözlemliyoruz. Kahramanmaraş’ta daha önce çok fazla görülmeyen, fantezi 14 ayar, hafif takı grubunda üretim yapmak için yola çıkan Fatih Emekli, deneyimli kuyum ustası Abdurrahman Okuducu ile Swan Mücevherat markasını kurdu. Çok uzun bir aradan sonra mesleğine geri dönen Fatih Emekli; yeni markasıyla birlikte Kahramanmaraş’ta çok fazla üretilmeyen içinde fusion tekniğini de barındıran fantezi takılar imza atıyor.

Kahramanmaraş’tan çıkacak önce ulusal sonra uluslararası bir marka hayaliyle tekrar kuyumculuk mesleğine geri dönüş yaptığını açıklayan Fatih Emekli; “Farklı bir çizgi ve farklı tarzları hayata geçirmek istedik. Zarafetin takılara yansımasını arzu ettik ve Dünyanın en zarif varlıklarından biri olan kuğunun İngilizcesini marka ismi yaptık. Markamızın fikir olarak oluşması sonrasında üretim yerinin kurgulanması ve ete kemiğe bürünmesi yaklaşık bir yıllık bir süreci aldı. Kıymetli yeğenim, Abdurrahman Okuducu ve deneyimli ekibiyle gücümüzü birleştirdik. Ezber bozan bir anlayışla, bu topraklarda çok iddialı takıların da üretilebileceğini gösterecek bir oluşuma imza attık” diye konuştu.

En yakın zamanda İstanbul Jewellery Show’da yer almayı planladıklarını kaydeden Fatih Emekli; Swan Mücevherat’ın yıl içinde 4 mevsim 4 farklı koleksiyon çıkaracağını, daha önce gün yüzü görmemiş yepyeni tasarımlara ürün portföylerinde yer vereceklerini dile getirdi.

İlk aşamada Ege ve Akdeniz bölgelerini hedeflediklerini, özellikle turistlerin tatillerinin ardından ülkemizde üretilen bir takı ile ülkelerine dönmelerini hayal ettiklerini söyleyen Emekli; fusion, döküm ve pres üretim tekniklerini bir arada kullanarak Swan Mücevherat’ın karakterini yansıtan, tarz takılar ile öne çıkacaklarını ifade etti.