SEKTÖR > Teselli 14 Ayar Setlerden Geldi

Teselli 14 Ayar Setlerden Geldi

Yılın son günlerine geliyoruz. Herkes bir an önce 2020 yılının bitmesini bekliyor. Pandemiyle birlikte yükselen altın fiyatları, kuyum alışverişinin temposunu bir hayli aşağı çekti. 2020 yılında düğünlerin sayısı da doğal olarak azaldı. Ekol Kuyumculuk 14 ayar ürün grubu; bu yıl daha fazla düğün takılarından payını aldı. Özellikle 15 ile 20 gram ağırlığına sahip 14 Ayar Ekol Setler; çerçeveli takının da kan kaybetmesiyle adeta kuyumculara teselli verdi.

Sektörümüzün öncü markalarından Ekol Kuyumculuk; zorlu geçen bir yılı ek önlemleri, titiz hizmet anlayışı ve mobil ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla en az kayıpla atlatmaya hazırlanıyor. Pandemi nedeniyle birçok düğünün ertelenmesi, altın fiyatlarının yükselmesi kuyum alışverişini en dip seviyelere indirdi. Böylesi zorlu bir ortamda, Ekol’ün birbirinden alımlı 14 ayar hafif setleri, kuyumculara ve markaya teselli verdi.

Ekol Kuyumculuk 14 Ayar Mağaza Müdürü Cengiz Karanfil; yüksek altın fiyatları karşısında artık ağır takıların satılma şansının çok azaldığını, çerçeve takıların popülerliğini yitirmesiyle tekrar set takıların özellikle düğün alışverişinde öne çıktığını söyledi.

Eylül ayında düğünlerle ilgili ek kısıtlamaların getirilmesinin bir anda takı satışlarını aşağıya çektiğini kaydeden Cengiz Karanfil; “Yeni bileklik koleksiyonumuzu Ekim ayıyla birlikte piyasaya sunduk. Pandemi nedeniyle mobil ekibimize çok daha fazla iş düşüyor. İstanbul’daki yoğun Covid vakaları, Anadolu’dan kuyumcuların çarşıya gelip alışveriş yapmalarını, takı modellerini seçmelerini engelliyor. O yüzden bu yıl ağırlıklı olarak biz müşterilerimizi ziyaret ediyoruz. Aşı bulunana kadar mobil hizmetimizi daha etkin müşterilerimize sunacağız” diye konuştu.