SEKTÖR > “Revaç” İhracat yapan müşterilerinin zor gününde yanında olmaya devam edecek

“Revaç” İhracat yapan müşterilerinin zor gününde yanında olmaya devam edecek

Fatih Karaaslan “İhracat yapan firmalarımızın iş hayatını zorlaştıran uygulamaların yapılması durumunda kazanan hiç kimse olmayacak kaybeden hepimiz olacağız”

Sektörümüzün gündemine kısa bir aradan sonra tekrar geri dönen yurtiçi ile yurtdışı arasındaki altın maden fiyat farklılığı (makas) ihracatçımızı yine kara kara düşündürmeye başladı. Geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında son derece can sıkan sonuçlar ortaya çıkmasına sebebiyet veren makas kabusunun tekrar olması sadece ihracat yapan firmalarımızı değil onlara hizmet veren diğer atölyeleri de etkiliyor.

Ürettiği yarı mamullerin büyük bir bölümünü ihracat yapan firmalarımıza sunan Revaç Kuyumculuk; son günlerde yaşanan durgunluktan nasibini alıyor. Revaç Kuyumculuk Yöneticisi Fatih Karaaslan; bütün Dünyada kuyum üretiminin hız kazandığı bir dönemde makas farklılığı ile Türk kuyum üreticisinin uluslararası arenada rekabet gücünün azaltılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti.

Kuyumcukent gibi büyük bir üretim kompleksinin sadece iç piyasa ile çarklarını döndürmesinin, yüksek istihdam sağlamasının ve yüksek cirolar elde etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Fatih Karaaslan; “Binlerce dolar döviz girdisi sağlayan kuyumculuk sektörümüzle ilgili alınan kararlarda çok daha detaylı analizlerin ardından harekete geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türk kuyumcusu eşit şartlar altında uluslararası rekabet içinde olmalıdır” dedi.

Dünyada kuyum üretimi artıyor… Yabancılara yarı mamul satmamaya özen gösteriyoruz…

Birçok ülkede kuyum üretiminin hız kazandığını, çok sayıda yabancı üreticinin Türkiye’de üretilen kuyum makinelerini talep ettiğini kaydeden Fatih Karaaslan; “Revaç’ın ürettiği yüksek kaliteli yarı mamullere de yabancıların ciddi talebi var. Mağazamıza kadar gelip bizden ürün isteyenleri geri çevirmiyoruz ama markamız asla ihracat çalışmalarına ağırlık vermeyi tercih etmedi ve etmeyecektir. Önceliğimiz yerli üreticimizin yurtdışına açılımında destek sağlamaktır” diye konuştu.