SEKTÖR > Mehmet Özen “Fuar için emek harcamak demek fuardan mutlu ayrılmak demek”

Mehmet Özen “Fuar için emek harcamak demek fuardan mutlu ayrılmak demek”

Kendi alanında ünü ülke sınırlarını çoktan aşan, yenilikçi ve cesur yaklaşımlarıyla övgü toplayan Uğur Desing & Döküm; 2 yıl aradan sonra düzenlenen İstanbul Jewellery Show’dan çok mutlu ayrıldı. Fuar öncesi olumsuz beklentilerin aksine, fuarın çok iyi geçeceğini öne süren Uğur Döküm firma sahibi Mehmet Özen, düşüncelerinde haklı çıktı. Sektörümüze dinamizm katan İJS; fuara özenle hazırlanan Uğur Döküm’ün de gücüne güç kattı…

Yapılacak mı yapılmayacak mı? Yapılırsa gelen olur mu? gibi daha bir çok sorunun gölgesinde kapılarını açan İJS; özellikle çok sayıda yabancı alıcının gelmesiyle tüm sektörümüze enerji kattı. Fuara katılan firmaların neredeyse tamamı fuardan mutlu ayrılarak, aldıkları siparişleri yetiştirme telaşına düştüler.

İJS’nin hem Mart hem de Ekim ayağına düzenli katılan firmalarından biri olan Uğur Desing & Döküm; son yılların en başarılı Ekim fuarını tamamlamanın mutluluğunu yaşadı. Onlarca yeni tasarımını reçineye döken Uğur Desing; hem mevcut hem de yeni alıcıları standında ağırlama imkanı buldu.

Uğur Desing & Döküm firma sahibi Mehmet Özen; ‘fuara sıkı bir şekilde, özenle hazırlananlar etkin sonuçlar alır” düşüncesinin doğruluğun net bir şekilde görüldüğünü, son bu organizasyonun son 10 yılın en iyi İJS Ekim ayaklarından biri olabileceğini ifade etti.

Ağırlıklı olarak Ortadoğu’dan gelen alıcıların fuarda yer aldığını, Ortadoğu pazarına ağırlık vermenin Türk kuyumculuğunun tasarım açısından ileri gitmesine bir katkı sağlamadığını vurgulayan Mehmet Özen; “Çok yakında Uğur Desing ve Döküm; kendine ait özel bir yerde, fabrika şeklinde çalışma düzenine geçecek. Şu an itibariyle Türkiye’nin en zengin, farklı markalardan oluşan 3D Printer makinelerine sahip bir üretim parkurumuz var. Özgün tasarımlarımızı daha fazla ön plana çıkaracağımız, tasarım gücümüzle saygı göreceğimiz yeni pazarlara yelken açmaya hazırlanıyoruz. Şimdiden 2022 İJS Mart ayağına hazırlanmaya başladık. Güzel günler hepimizi bekliyor” diye konuştu.

Pandemiyle birlikte birçok ülkede kuyum üretiminin arttığını, kendine güvenen firmaların gelişmelerden olumsuz etkilenmesine gerek olmadığını sözlerine ekleyen Özen; pandemide İtalya, Türkiye arasındaki tasarım zenginliği açısından oluşan farkın kapandığını, pandemi döneminde kendi markaları gibi durmadan çalışmaya devam eden Türk firmalarının, uluslararası rekabette daha kuvvetli bir şekilde sahada mücadele edeceğini söyledi.