SEKTÖR > “Demiroğlu Kuyumculuk” Şarnel takıların Kahramanmaraş’taki değişmez adresi…

“Demiroğlu Kuyumculuk” Şarnel takıların Kahramanmaraş’taki değişmez adresi…

İçi boş takı grubunda yıllardır başarılı çalışmalar gerçekleştiren, mesleğinde 30 koca yılı geride bırakan Hanifi Demir; 5 yıldır faaliyette olan Demiroğlu Kuyumculuk markası ile Türkiye’nin seçkin kuyumcularına şarnel takılar gönderiyor. 8 ayardan 22 ayara kadar geniş ürün portföyü ile çalışmalarını yürüten Demiroğlu Kuyumculuk; bölgenin önde gelen markalarının da baş tedarikçilerinden biri oluyor.

Kuyumculuk mesleğinin her kademesinde, onlarca farklı takı grubunun üretiminde yıllar içinde tecrübe edinmiş olan Hanifi Demir; ortağı Demirhan Beyazbayrak ile son yıllarda şarnel takı grubunda başarılı çalışmalara imza atıyor. Farklı ayarlarda üretim yapma becerisine sahip olan Demiroğlu Kuyumculuğun ürünleri; İstanbul, Kayseri, Van illerimiz başta olmak üzere, birçok farklı coğrafyadan yüksek talep alıyor.

Yükselen altın fiyatlarının da etkisiyle, hafif takılar üretmek için Cartier olarak bilinen takılar, uzay ve samanyolu ismiyle bilinen modellerin üretimine ağırlık verdiklerini kaydeden Demiroğlu Kuyumculuk firma ortağı Hanifi Demir; “Değerli ortağım Demirhan, daha çok üretime konsantre oluyor ben de pazarlama ve müşteri ilişkileriyle ilgileniyorum. 2021 yılını çok başarılı geçirdik ve 2022 yılına da ümitli girdik. Pandeminin etkisinin azalmasıyla bu yaz ülke genelinde düğünlerde ciddi bir artış bekliyoruz. Bu da doğal olarak takı satışlarını yukarı çekecektir” diye konuştu.

Altınşehir Kuyum Üretim Kompleksine taşınan ilk atölyelerden olduklarını belirten Hanifi Demir; açıklamasına şöyle devam etti:

“Öncelikle değerli Başkanımız Mustafa Öz’e tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Kahramanmaraş kuyumculuğu için Altınşehir adeta bir dönüm noktası olmuştur. Hepimizin bu büyük çatı altında toplanması daha ilk dönemde büyük bir sinerji ortaya koymuştur. Tatlı bir rekabet var aynı zamanda çok güzel bir iş bölümü de oluşturduk. Ferah, güvenli ve yüksek hijyen altında çalışan iş arkadaşlarımızın verimliliğinin de arttığını gözlemliyoruz. Yakın zaman içinde Altınşehir’e yabancı alıcıların da geleceğine inanıyoruz. Artık birçok Kahramanmaraşlı firmamız ihracat çalışmalarına da başlayacak.”

Demiroğlu Kuyumculuğun ürettiği takıların bugüne kadar hep takdirle ve beğeniyle karşılandığını sözlerine ekleyerek, Kahramanmaraşlı kuyumcuların son yıllarda üretim kalitesini en üst seviyeye çıkardığını ve bundan sonra İstanbul Jewellery Show’da çok daha fazla Maraş kökenli markamızın katılımcı olacağına inandığını dile getirdi.