SEKTÖR > Bu takıların Dünyaya “Gideri” var…

Bu takıların Dünyaya “Gideri” var…

El işi göz nuru takı grubunun nadir örneklerinden olan şal takı grubu; son dönemde Baba Hamza Gold markasının imzasıyla bir başka boyuta taşınıyor. Özel dokusu, sıradışı duruşu ve görkemli yapısıyla Şal takılar; Dünyanın her noktasında, özel hikayesiyle alıcı bulabilir. İhracat yapan firmalarımızın dikkatine…Bu takıların Dünyanın her yerine gideri var…

Meslek hayatında 20 yılı geride bırakan ve son 3 yıldır markası Baba Hamza Gold ile şal takı grubunda özel takılara imza atan Halil İbrahim Kaya; 2024 yılında gerçekleştireceği işbirlikleriyle ürettiği takıların Dünyanın farklı noktalarındaki alıcılarla buluşmasını hedefliyor.

Herkesin girmediği ve üretimi oldukça zahmetli olan, katma değerli takı grubunda bayrak taşıyan şal takı grubunda uzmanlaşan Halil İbrahim Kaya; adeta bir ipek halı dokur gibi bu özel takı için özel bir üretim parkuru kullanıyor.

İtalyanların ilk olarak çıkardığı ve Dünyaya tanıttığı bu takı grubuna özgün dokunuşlar yaptıklarını, ciddi anlamda ustalık isteyen şal takılarında müşterilerinin beklentilerini modellere aktardıklarını belirten H. İbrahim Kaya; “Bizim tasarımcımız müşterimiz oluyor. Müşterilerimizin Dünyanın farklı coğrafyalarında ürünlerini sundukları alıcılar var. Yeni model aşamasında onlardan gelen bilgiler önümüzü aydınlatıyor. Şal takı grubunun özel bir müşteri kitlesi var. Bu ürün grubunda fiyat ikinci, üçüncü sırada önemseniyor. İşçiliği, tasarımı, özgünlüğü çok daha önemli kabul ediliyor. Kısacası Şal takı grubu; gerçek anlamda katma değerli takı oluyor ve kendi işçilik fiyatını rahatlıkla Dünyanın her yerinde kabul ettiren bir güce sahip” diye konuştu.

Halı dokuma makinesine benzeyen bir sistem ile şal takıların özel teknikle, tamamen elde örüldüğünü vurgulayan Kaya; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz herkesin gittiği yoldan gitmeyi tercih etmedik. Şal takı grubunun Dünya pazarında önemli bir müşteri kitlesi var. Bu ürün grubunda iyi olmanız yetmez hep çok iyi takılar masaya koymak zorundasınız. Bu takı grubundaki başarımız, ülke kuyumculuğumuz adına bir başarıdır. İhracat alanında çalışan birçok değerli markamız ile işbirliğimizi arttırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Farklı takılar ihraç etmek, müşterilerine her yerde bulunmayan modeller sunmak isteyenleri Kuyumcukent’teki atölyemize bekliyoruz. Birlikten güç doğar. Biz üreticiyiz ve üretime konsantre oluyoruz. O yüzden Dünya takı pazarını bilen dostlarımızla etkin işbirliklerinin çok iyi neticeler vereceğine inanıyoruz.”