SEKTÖR > “İlim Çin’de olsa da Tayland’da olsa da gidiniz”

“İlim Çin’de olsa da Tayland’da olsa da gidiniz”

Gemoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip eden Ercüment Tandoğan Uzakdoğu’ya hiç uzak kalmıyor. Bilimin ışığında mesleki gelişimini sürdüren Tandoğan; Tayland’a yaptığı ziyaretin ardından akıllı, dijital gelişmiş, yeni gemoloji mikroskobuyla IGSL Laboratuvarını güçlendirdi…

Ülkemizin ilk yerli, uluslar arası kıymetli taş analiz laboratuvarını kuran ve meslekte 15 yılı geride bırakan Gemolog Ercüment Tandoğan; pandeminin etkilerinin azalmasıyla renkli mücevher taşları Dünyasının en önemli ülkesi kabul edilen Tayland’a ziyaret gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü gemolog Dr. Dietmar Schwartz ile de görüşme şansı elde eden Tandoğan; IGSL Gemoloji Laboratuvarı’na akıllı, dijital son teknolojiye sahip yeni değerli taş analiz mikroskopunu getirdi.

Yeni dijital mikroskoplarıyla yaptıkları analizleri, şeffaf bir şekilde sektör temsilcilerine görüntülü sunacaklarını kaydeden Ercüment Tandoğan; “Uzakdoğu; renkli değerli taşların bir numaralı merkezi Bangkok-Tayland’a ziyaret gerçekleştirdim. Gemoloji alanındaki son gelişmeleri takip etmek ve yeni teknolojiye sahip cihazları yakından incelemek istedim. Benim için gelişim bir ömür boyu süren bir süreçtir. Dünyanın önde gelen gemologlarıyla istişarelerde bulundum ve çalışmalarını yakından gözlemledim. IGSL Gemoloji Laboratuvarı’nın Dünya çapında faaliyetlerini arttırmasına devam edeceğiz” diye konuştu.

Doğal mücevher taşları analizinde hatasız sonuçlar elde etmek için eğitimin, analiz alanında kullanılan teknolojinin ve onu kullanacak kişinin yeterliliğinin çok önemli olduğunu belirten Tandoğan; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde ne yazık ki bu alanda yeterli eğitime sahip kişi sayısı bir elin parmak sayısını geçmeyecek düzeyde. Ayrıca merdiven altı olarak tabir edilecek sözde taş analiz laboratuvarları da çalışmalarına devam ediyorlar. Taş analiz raporlarında çok ciddi yanlışlar yapıldığına tanık oluyoruz. Sektör temsilcilerimiz analizlerini yaparken bir kere değil iki kere düşünsünler ve doğru adreste işlemlerini gerçekleştirsinler.”