SEKTÖR > Mücevher sevenleri renkli bir hayat bekliyor

Mücevher sevenleri renkli bir hayat bekliyor

Tandoğan “2024 yılında daha fazla renkli doğal taş pırlanta ile buluşacak”

İstanbul Jewellery Show Ekim ayağına katılan çok sayıda mücevher markasının vitrinlerinde renkli doğal taşların ön plana çıktığını gözlemledik. Her firmanın renkli mücevher koleksiyonu birbirinden güzel dizaynlarıyla dikkat çekti. IGSL Gemoloji Laboratuvarı Kurucusu, Uzman Gemolog Ercüment Tandoğan; 2023 yılında renkli mücevherlerin Dünya çapında daha fazla ilgi gördüğünü 2024 yılında daha fazla doğal, renkli mücevher taşlarının pırlanta ile buluşacağını dile getirdi.

Uzman Gemolog Ercüment Tandoğan; renkli doğal taşlarda ülkemizin önde gelen bilirkişisi olarak dikkat çekiyor. Kurduğu IGSL Gemoloji Laboratuvarı’nda şimdiye kadar yaptığı mücevher analizlerinin %70’ini renkli doğal taşlar oluşturuyor. Tandoğan; nadir bulunan renkli doğal taşların da yer aldığı çok özel bir taş koleksiyonuna da sahip. Ercüment Tandoğan başta Topaz, Turmalin ve Kunzit taşları olmak üzere Safir, Yakut ve Zümrüt’ün dışındaki doğal, renkli mücevher taşlarının ön plana çıkmaya başladığını söyledi.

Bu taşların özellikle üzerinde taşıdıkları renklerin mücevherde adeta görsel bir şölene dönüştüğünü kaydeden Ercüment Tandoğan; “ Türkiye’de mücevherde kullanılan renkli doğal taşlarda belirli başlı taşlar ağırlıklı olarak tercih ediliyor. Simithsonite, Apatite, Andalusite, Epidote, Diaspore, Benitoite gibi nadir taşlar Dünyanın seçkin mücevher markaları tarafından kullanılıyor. Ülkemizde bu taşlar çok fazla bilinmiyor. Ben farklı açılımlar yapmak isteyen mücevher firmalarına bu taşları da mercek altına almalarını tavsiye ediyorum. Doğada çok nadir bulunan bu değerli taşların hikayeleri, mücevhere ayrı bir güzellik katacaktır” diye konuştu.

IGSL Gemoloji Laboratuvarı, renkli mücevher taşlara resmi sertifika sunan nadir analiz kuruluşları arasında yer alıyor. Başta 3 büyükler olarak kabul edilen safir, yakut ve zümrüt taşlarının detaylı analizlerinin yapıldığı IGSL Gemoloji Laboratuvarı; kurulduğundan bugüne çok sayıda renkli taşı analiz etti ve raporladı. Kısacası, pırlanta için yapılan titiz incelemelerin aynısı renkli taşlar için de yapılıyor. IGSL incelemeleriyle gerçek sonuçlar ortaya çıkıyor.

Yüksek teknolojiğe sahip cihazları, uzman kadrosu ve yurtdışında uzun yıllar eğitim alan, çalışmalar ortaya koyan gemolog Ercüment Tandoğan önderliğinde değerli, renkli taş analizi yapan IGSL; renkli mücevher taş incelemeleriyle de sektörümüzdeki önemli bir boşluğu dolduruyor.