SEKTÖR > Fusion Takıların Önü Açık…

Fusion Takıların Önü Açık…

Son yıllarda kuyumcu vitrinlerinde bal peteği, örümcek ağı görünümlerinde çok ince işçilikli özel bir dokuya sahip takılar boy gösteriyor. İnsan elinin gerçekleştiremeyeceği 0.16 mikron inceliğine kadar çalışılabilen ve ihtişamlı görünümüne göre tam zıt olarak çok hafif bir şekilde takı üretimine imkan tanıyan Fusion; tüm Dünyada hızla gelişiyor. Son aylarda pandeminin de etkisiyle azalan ihracat ile birlikte daha çok yurtdışına giden fusion takılar, uygun işçilik fiyatlarıyla iç pazara sağlam bir giriş yapıyor….

Yıllar önce İtalya’dan ithal edilen fusion takıları, Anadolu’da kuyumculara sunan ve o dönemde fusion takılara ilgi olmadığını gözlemleyen Güvenir Kuyumculuk firma sahibi Serkan Güvenir; fusion takıların yurtiçinde çok ciddi bir çıkışa geçtiğini söyledi.

Serkan Güvenir; son dönemde fusion takıların görünümüne zıt hafifliğiyle, sağlam duruşu ve kullanım esnasında sorun çıkarmamasıyla kuyumcuların iş hayatına güç kattığını belirterek; “Güvenir Kuyumculuk ürün portföyünde fusion takı çeşitliliğini ciddi oranda arttırdı. 2021 yılının fusion takıların yılı olacağını ve uzun yıllar bu üretim tekniği ile yapılan takıların öne çıkacağını tahmin ediyorum” dedi.

Altın fiyatları daha da yükselmeden alım yapmak lazım…

Altının şu anda dolar kurbanı olduğunu, ons fiyatlarının belirli seviyede kalmasına rağmen altının gram fiyatının yükselişe geçtiğini kaydeden Serkan Güvenir; “Altın alacak olan kişiler ellerini çabuk tutsun. Yakında ons fiyatında ufak bir artış olursa altın fiyatları çok ciddi oranda yukarı çıkabilir. Yakın zaman içinde geçen sene ertelenen düğünlerle birlikte önemli bir hareketlenme görülecektir. Altın fiyatlarının daha da düşmesini beklemek çok mantıklı değil. İhtiyacı olanların alım yapmasında fayda var” diye konuştu.

Demo ürünlere yasak yolda

Yıllardır sektörümüzde tartışılan en önemli konulardan biri olan Demo ürünlerle ilgili çok yakında Ticaret Bakanlığının bir yasaklama genelgesi hazırlayacağını duyduk. Bu önemli konuyla ilgili yorumda bulunan Serkan Güvenir; açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Demo ürünlerle vitrinini bezeyen kuyumcu, maddi ve ticari gücünü çok büyük göstermiş oluyor ve birçok toptancı, çantacı ve üretici arkadaşımız bu ürünlere kanarak yüksek bakiye açıyorlar. Sonrasında evdeki hesap çarşıya uymuyor ve geri ödenmeyen borçlar, herkesi zor durumda bırakıyor.”