SEKTÖR > Deha’nın güzellik sırrı bol bol tasarımlarında doğal taşlara yer vermesi

Deha’nın güzellik sırrı bol bol tasarımlarında doğal taşlara yer vermesi

Gümüş takının son yıllarda çok ciddi evrimler geçirdiğini, gümüş takı kullanıcısının adeta bir mücevher görünümüne kavuşan bu özel takılar için bütçesini oldukça artırdığını hepimiz biliyoruz. Ayrıca gümüş takı da doğal veya sentetik taş kullanımı da geçtiğimiz 10 yıl içinde adeta zirve yaptı. Ülkemizin önde gelen gümüş takı üreticisi ve ihracatçılarından Deha Silver; ürün grubunun %90’ınını taşlı modellere ayırıyor. Birbirinden renkli, özel taşlarla bezenen Deha Silver takıları, birçok kuyumcunun vitrininin baş köşesinde kendine yer buluyor.

Ülkemizin tecrübeli gümüş takı markalarından biri olan Deha Silver taşlı ürünlere büyük önem veriyor. Deha Silver Genel Müdürü Serkan Çağlayan; günümüzde renkli ve farklı takılara ilginin çok fazla olduğunu, bir takı da fark ve rengi en kolaylıkla taşlarla tasarımcıların gerçekleştirdiğini söylüyor.

Gümüş takıda kullanılan taşın çoğunlukla gümüş takının maden değerini geçtiğini ve o yüzden üretici tarafından taş seçiminin çok dikkatli yapılması gerektiğini belirten Serkan Çağlayan; “Gümüş takının maliyetini taşlar yukarı çektiği için birçok üretici ve firma, gümüş takıda en ucuz en kalitesi düşük taşları kullanmayı tercih ediyor. Biz Deha Silver olarak, hem doğal hem de sentetik taşları kullanıyoruz. Yüksek kaliteli taşlar kullandığımız için bir parça ürün fiyatlarımız yüksek olabiliyor. Kalite ve fiyat dengesini kullandığımız malzeme, titiz işçiliğimizle karşılaştırdığınızda başarıyla yakaladığımızı görebilirsiniz” diye konuştu.

Taşlı gümüş takılarda zümrüt, yakut ve safir gibi değerli doğal taşların renklerine yakın çeşitli taşların ağırlıklı talep gördüğünü kaydeden Çağlayan; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Taşlı ürünlerimizin yarısı doğal yarısı da sentetik taşlardan oluşuyor. Doğal taşlı takılarda asimetrik tarzlara sahip olan modelleri cesurca ürün grubumuzda kullanıyoruz. Bu özel taşlarda taşın şekline uygun özel montür yapıyoruz. Birçok Deha Silver takısı, gösterişli ve vitrinde son tüketiciyi içeriye davet eden albenili setleri ile ciddi talep görüyor. Kuyumcu dostlarımızın ‘vitrinde kalsın ilgi çeksin’ diye aldıkları birçok özel modeli sattıklarını ve yenilerini istediklerini gözlemledik. Doğru yerde, doğru zamanda ve doğru kişiyle gümüş doğal taşlı takıları buluşturursanız, son tüketici rahatlıkla üst düzey maliyetleri kabul ederek alım gerçekleştirecektir. Bugün birebir mücevher görünümünü, çok daha uygun bütçelerle son tüketicinin doyasıya yaşaması bizi en az satış rakamlarımızın yüksekliği kadar mutlu ediyor.”