SEKTÖR > Özlemiştik bu günleri

Özlemiştik bu günleri

Samet Kalkan “Ağustos ayında takı satışında son dönemin en hareketli günleri yaşandı. Kuyumcu dostlarımız ve bizim ürünlerimizin büyük bir bölümü satıldı. Düşen altın fiyatlarının bu büyük alımda etkisi çok oldu. Eğer bu tempo böyle devam ederse, 2021 yılı kayıp bir yıl olmaktan çıkar.”

Kapalıçarşı bölgemizde sektörümüze değerli maden hizmeti sunan, piyasanın nabzını yakından tutan Serra Kıymetli Madenler; Ağustos ayında yaşanan yoğunluktan nasibini aldı. Firma ortağı Samet Kalkan; 465 – 470 TL civarına fiyatı gerileyen altına bir anda büyük bir talep patlaması olduğunu, çoğunluğun ‘altının fiyatı artacak’ beklentisiyle bu son düşüşü kaçırmamak düşüncesiyle bütün takıların, ülkemizin dört bir yanında bulunan kuyumcular tarafından satın alındığını söyledi.

Satılan takıların yerine konulması için üretimin çarklarının da hızla dönmeye başladığını müjdeleyen Kalkan; “Has maden satışlarımızdaki artışlar da üretimde işlerin iyi gittiğinin işareti olarak görülüyor. Serra 14 Ayar markamızın ürünlerinin de büyük bölümü satıldı ve yeni tasarımları çok yakında vitrine taşıyacağız. Altında büyük artışlar beklenmesi, küçük düşüşler olsa da büyük taleplerin oluşmasına vesile oldu diye düşünüyorum” dedi.

Fuara Çarşıdan Katılacağız…

Ekim ayında İJS’nin düzenleneceğini tahmin eden Samet Kalkan; “Biz Kılıççılar Sokak’ta fuar dönemi geçirmemiştik. Hediyelik takı grubumuzun en yeni modellerini fuar döneminde tanıtacağız. Burada birçok firma fuara çarşıdan katılıyor biz de öyle yapacağız. Biliyoruz ki fuar için İstanbul’a gelen yerli ve yabancı alıcılar mutlaka çarşıyı ziyaret ediyorlar.”