SEKTÖR > İtalya’dan başarıyla ayrılan Özcan Gümüş 2020 yılından beklentisini yukarı çekti

İtalya’dan başarıyla ayrılan Özcan Gümüş 2020 yılından beklentisini yukarı çekti

Ülkemizin önde gelen gümüş takı üreticilerinden biri olan ve ürünleri onlarca ülkede binlerce kişi tarafından tercih edilen Özcan Gümüş; yılın ilk büyük uluslararası fuarı İtalya Vicenza’dan başarılı sonuçlar eşliğinde ülkemizde döndü. Fuar öncesi yeni tasarımlarını özenle hazırlayan marka; Dünyanın çok farklı bölgelerinden gelen alıcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Kendine has çizgisiyle, birbirinden özel gümüş takılar üreten, adeta mücevher işçiliğini gümüş madenine yansıtan Özcan Gümüş; yılın ilk uluslararası kuyumculuk fuarı olan İtalya Vicenza’dan başarıyla ayrıldı. İtalya Vicenza Oro Jewellery Show; Dünyanın önde gelen alıcılarıyla, kuyum üreticilerini biraraya getirdi.

Özcan Gümüş Genel Müdürü Sinan Araç; 2020 yılına hem ülkemizde hem de Dünya genelinde çok kötü başlandığını, özellikle Çin’de meydana gelen virüs felaketi nedeniyle, bu yıl yeni pazarlara açılım yapmanın daha da önem kazandığını söyledi.

Virüs felaketinin uzun dönem sürmesi halinde, 2020 yılında ihracat alanında müşteri ziyaretlerinin daha fazla artacağını ve yüz yüze iletişimin önem kazanacağını kaydeden Sinan Araç; “Altın fiyatlarının artışıyla birlikte takı kullanıcılarının çok daha uygun bütçeye sahip birbirinden şık gümüş takılara daha fazla ilgi göstereceğini düşünüyorum. İtalyan meslektaşlarımız daha çok yoğun teknoloji eşliğinde üretilen zincirli gümüş takılarıyla belirli bir ihtiyaca hitap ediyor. Biz ise el emeği çok daha fazla olan, ürün çeşitliliği zengin kimliğimizle daha büyük bir pazara ürünlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

“Yılın Özel Günlerinde Hediye Kategorisinde Gümüş Takı İlgi Görmeye Devam Ediyor”

Yılbaşı ve Sevgililer Günü öncesinde yılın özel bu iki gününde ürün satışlarında arzu ettikleri artışı yakaladıklarını dile getiren Sinan Araç; açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Hediyelik ürün dendiğinde takının ilk 5 içinde yer aldığını görüyoruz. İnsanların yatırım için has altın ve sarrafiyeye ilgisi devam ederken, takı anlamında çok daha fazla gümüşe bir yönelme oluyor. Yıla nasıl girersek öyle iyi geçer diye düşünüyoruz. Bu yıla ticari olarak iyi bir giriş yaptık. Arzu edilen ihracat rakamlarını yakalayarak hem sektörümüzün hem markamızın gelişimin 2020 yılında artarak devam etmesini diliyoruz.”