SEKTÖR > Nevzat Yaldız’dan 8 ayar takılarda ezber bozan açılımlar...

Nevzat Yaldız’dan 8 ayar takılarda ezber bozan açılımlar...

Nevzat Yaldız’dan yolu geçen 8 ayar takılarda en az 2 yıl kararmama garantisi

Yıllar önce yükselen altın fiyatları neticesinde üretilmeye başlanan 8 ayar takılar; artık birçok bölgedeki kuyumcularımızın 14-22 ayar gibi vazgeçilmez çeşidi haline geldi. Yıllardır birçok firmamız 8 ayar takılarda zamanla meydana gelen kararma sorunu ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptılar. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda arzu edilen uzun vadeli çözümler ortaya çıkmadı. Tecrübeli yaldız ve kaplama atölyesi Nevzat Yaldız; 1 yıl boyunca 8 ayarda kararma sorununu çözmek için AR-GE çalışması yaptı ve en sonunda özel bir formül ile 8 ayar takıların önünü açtı….

Yarım asra yakın ustalığıyla markası Nevzat Yaldız ile kuyum üreticisinin iş hayatına etkin çözümler sunan Nevzat Ayaz; en sonunda özel bir formül geliştirerek 8 ayar takılarda en az 2 yıl kararmama garantisi sunuyor.

Uzun yıllar, 8 ayar takı kaplamasıyla ilgili arzu edilen sonuçlar elde etmedikleri için bu alanda hizmet sunmadıklarını belirten Nevzat Yaldız firma yöneticisi Muhammed Emin Ayaz; “Bu konuda çok ciddi bilimsel çalışmalar yaptık. 1 yıl boyunca deneme yanılmamız oldu. 2 kilo 8 ayar üründe farklı formülleri uyguladık. En sonunda en az 2 yıl kararmama garantisini verebilir bir formülü madene aktardık. Bu ürünlerimizi bağımsız laboratuvarlarda tuz, parfüm, vitrin ortamı, yoğun ışık gibi testlere tabi tutturduk. Yüz güldüren sonuçlar elde ettik. Artık 8 ayar takılar bildiğiniz gibi değil” diye konuştu.

8 ayar olan tüm takı grupları için elde edilen formülün başarılı sonuçlar verdiğini kaydeden Muhammed E. Ayaz; açıklamasına şöyle devam etti:

“8 ayar takılara artan ilgi devam ediyor. Bu alanda birçok yeni üretici, özel kaplama formülümüzü ürünlerini uygulatmak için atölyemizi ziyaret ediyorlar. Perakende kuyumcuları 2-3 ayda bir 14-22 ayar takıları yıkıyor ve temizliyorlar. 8 ayar takılar için de bu işlemi yapabilirler. Bizim verdiğimiz 2 yıl garanti süresi en az süredir. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni formüller geliştirerek kararmama süresini 14-22 ayar takılar seviyesine getirmeyi planlıyoruz. Özel kaplama formülümüzde insan sağlığına zararlı olacak kimyasallara yer vermedik. Ciltte tahriş ve alerjik reaksiyon ortaya çıkmıyor. Bir işi tam anlamıyla yapmadan asla yaparız demedik ve demeyeceğiz. Değerli abim Yasin Ayaz ile birlikte markanın 2. neslini temsil ediyoruz. Babamız Nevzat Ayaz’dan aldığımız yüksek kaliteden taviz vermeyen yaklaşımımız ve müşteri memnuniyetini ana odak yapan çalışma anlayışımız en büyük mirasımızdır.”