SEKTÖR > Takılara renk katan “Özbey Stone” 20 yıldır zirkon taşlarla ışığı yansıtıyor…

Takılara renk katan “Özbey Stone” 20 yıldır zirkon taşlarla ışığı yansıtıyor…

Kuyumculuk sektörümüzün kıdemli zirkon taş tedarikçisi Özbey Stone yeni yıl ile birlikte 20 başarılı yılı geride bıraktı. Bugüne kadar yüzbinlerce takıya zirkon taşlarla renk katan Özbey Stone; farklı ölçü, renk ve değişik kesimlere sahip olan 7000’in üzerinde taş çeşidiyle, üreticilerin çözüm ortağı oluyor. Özbey; yıllardır takıların ışıl ışıl parlamasına vesile oluyor…

Deneyimli kuyumcular Gürkan Özmen ve Mustafa Özmen tarafından kurulan Özbey Stone; Kuyumcukent ve Çemberlitaş’ta yer alan satış ofisleriyle, sektörümüzün seçkin markalarına zirkon taşlar sunuyor. Mesleki kariyerlerinde 40 yılı geride bırakan Özmen kardeşler, koltuğu yavaş yavaş ikinci kuşağa teslim ediyorlar.

Markanın ikinci kuşağını temsil eden Kübra Özmen ve Betül Özmen Aksoy şirketin yönetim kurulunda aktif olarak görev alıyorlar. Özbey Stone Yönetim Kurulu Üyesi Betül Özmen Aksoy; Özbey Stone bünyesinde çok farklı ölçü, kesim ve renklerde zirkon taşların geniş stoklar eşliğinde yer aldığını, yurtdışında iş birliği yaptıkları firmalarla etkin bir iletişim kurarak, üreticilerin taleplerine hızlı ve net yanıtlar verdiklerini ifade etti.

Farklı boy ve ağırlıklarda taş talep edenler için de çözüm ürettiklerini ve yurtdışından özel kesim taşları da müşterilerine sunduklarını kaydeden Betül Özmen Aksoy; “20 yıllık süre içinde sektörümüzün yüzlerce firmasının sentetik taş ihtiyacını giderdik. 2022 yılını oldukça verimli geçiren markamız; yeni hedefler ile 2023 yılına giriş yaptı” dedi.

Zirkon taşların kendi içinde farklı kalitelere göre sınıflandığını belirten Aksoy; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üretim dinamiklerine göre zirkon taşların ışığı yansıtarak elde ettiği parlak görüntü, kaliteye göre farklılıklar gösteriyor. Materyal ve kesim kalitesi ile doğru orantılı olarak yüksek ışık geçirgenliğine ulaşan zirkon taşların takı üzerindeki duruşu mücevher kalitesine yakın oluyor. Takılarda en sık kullanılan taşlar yuvarlak kesim olmasına karşın Özbey Stone zengin ürün gamıyla farklı kesimlerdeki taşları da stoklarında hazır bulundurmaktadır. Üreticilerin, farklı coğrafyalarda yer alan müşterilerinin, isteklerine cevap verebilmelerini sağlayabilmek adına SWISSLAND markamız altında farklı kalite kategorileri oluşturuyoruz. Zirkon taşlar dışında sentetik taşlar arasında özel bir yere sahip olan Mozanit taşları da sertifikalı olarak satışa sunduk. Değişen sektör dinamiklerine uygun olarak farklı ürün gruplarını stoklarımızda bulundurmaya özen gösteriyoruz. Son dönemde adını sıkça duyduğumuz laboratuvar ortamında üretilen CVD taşlar şu an için gündemimizde yok. İlerleyen dönemde zaman neler gösterir bilmiyoruz ancak Türkiye’de Cubic Zirconia denildiğinde biliyoruz ki akıllara Özbey Stone geliyor.”