SEKTÖR > Ali ustanın kalitesi birçok firmanın standında olacak

Ali ustanın kalitesi birçok firmanın standında olacak

İstanbul Jewelry Show 50. kez kapılarını sektör mensuplarına açacak. Birçok dev markamızın özellikle kazze ve dorika takı gruplarındaki tercihi olan Ali Sıvacı Kuyumculuk; fuar için yine en yeni modellerini hazırladı. Son yıllarda yeni modelleri kadar klasikleşen birçok modeli de yüksek satış rakamları yakalıyor. Ali ustanın imzasını taşıyan setler, bileklikler hem yurtiçinde hem de yurtdışında ilgi görüyor…

İstanbul Jewelry Show ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Altın fiyatları aldı başını gitti. Genelde kuyum üreticileri, en hafif takıları madene aktarmak için çaba gösteriyor. Bazı ürünlerde gramaj kaygısı ikinci planda kalıyor. Kazze modelleri de bu kategoride yer alıyor. Son yıllarda dorika ile kombin olan kazze takılarıyla öne çıkan Ali Sıvacı usta; kendi adını taşıyan markasıyla yine birçok yeni model hayata geçirdi.

Modellerinde belirli bir ağırlığın altına düşmesinin tasarıma ve takının gücüne zarar vereceğini belirten Ali Sıvacı; “Yeni model oluştururken çok seçici davranıyoruz. Az ve öz yeni model tasarlıyoruz. 3 yıldan fazla süredir talep gören ve klasikleşen pekçok modelimiz var. Fuar alanında yine çok sayıda firmanın standında ürünlerimiz yer alacak. Yoğun bir çalışma ile bize güvenenleri yine mahcup etmedik” diye konuştu.

Kazze takı grubunun yavaş yavaş Arap pazarının haricinde Avrupa’ya da giriş yaptığını, en az 30 gramdan başlayan ve 80 grama kadar ulaşan ağırlığa sahip bu takıların Dünyada daha gideceği geniş bir coğrafya olduğunu belirten Sıvacı; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni tasarımlarımızı hazırlarken farklı tarzların beğenisini de yakalamayı hedefledik. Yeni koleksiyonumuzun bazı parçalarının klasikleşeceğini ve yıllarca ilgi göreceğini düşünüyoruz. Kazze; altın fiyatları çok yüksek olsa da iç piyasadan da talep görüyor. 14 ve 22 ayar üretim yapıyoruz. ”