SEKTÖR > Yazıcı Group çatısı altında başarı hikayesi yazılıyor

Yazıcı Group çatısı altında başarı hikayesi yazılıyor

Altınyaz Kuyumculuk; Kapalıçarşı’da yer alan 3 mağazasıyla yaklaşık 8 yıldır son tüketicinin güvenli kuyum alışveriş noktası oluyor. Yazıcı Group Genel Müdürü Mustafa Yazıcı’nın yönetiminde çalışmalarını yürüten Altınyaz; hem yerli hem de yabancı takıseverlere yüzlerce farklı alternatifler sunuyor. Altının üzerine yazılan kalite “Altınyaz”

Sektörümüzün köklü değerli maden ticaret markalarından Yazıcı Group; yaklaşık 8 yıl önce kapılarını araladığı Altınyaz kuyum mağazalar zinciri ile yıllar içinde binlerce tüketicinin güvenli ve yüksek kaliteli takı alışverişi yapmasına vesile oldu. Markanın ikinci kuşağını temsil eden Genel Müdür Mustafa Yazıcı tarafından yönetilen Altınyaz mağazaları; Kapalıçarşı içinde 3 farklı noktada yer alıyor.

Mevcut müşterilerinin, yakın çevrelerinin yoğun talepleriyle perakende kuyumculuğunda faaliyetlere başladıklarını belirten Mustafa Yazıcı; “üç mağazamızda da özel üretim takılar ve mücevherler bulunuyor. Ülkemizin en seçkin atölyeleriyle yıllardır değerli maden ticareti alanında çalışıyorduk. Yıllarca bizim müşterimiz olan üretici dostlarımızın şimdi biz müşterisi olduk. Altınyaz mağazalarımız yüksek kaliteyi en uygun fiyatlar eşliğinde halkımıza sunmaktadır” diye konuştu.

Küçük yaşlardan buyana kuyum ticaretinin içinde olduğunu, yakın zaman önce işletme yüksek eğitimini tamamlayarak şirkette önemli görevler aldığını kaydeden Mustafa Yazıcı; “Değerli babam İlhami Yazıcı’nın engin sektör tecrübesi yolumuzu aydınlatıyor. Biz de aldığımız bu bayrağı ileriye taşıma konusunda kararlıyız. Yeni fikir ve projelerimizi hayata geçirmek için ısrarcı olacağız. A’dan Z’ye her tür takı grubunun ve mücevherlerin yer aldığı Altınyaz kuyum mağazalar zinciri, tüketicilerin güvenini kazanmış ve çok sayıda sadık müşteri edinmiştir. İlerleyen dönemde yeni Altınyaz mağazaları kapısını aralayabilir. Yeni mağazalarımız olursa AVM’lerin çatısı altında düşünüyoruz” diye konuştu.

Nerde o eski turistler…

Dünyanın en eski kapalı çarşısı olan Kapalıçarşı’da covid öncesi yaklaşık ayda 2 milyon turistin geldiğini hatırlatan Mustafa Yazıcı; şunları söyledi:

“Bugün itibariyle bu sayı aylık bazda 700 ile 800 bin civarına gerilemiştir. Yaz döneminde mağazalarımızdan alışveriş yapanların yarısını turistler oluşturuyor. Yılın ilk iki ayını oldukça sakin geçirdik. Deprem felaketi de özellikle Sevgililer Günü alışveriş tempomuzu minimum düzeye indirdi. Ben yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, bu yıl ülke genelinde kuyum alışverişinde bir artış bekliyorum. Makul seviyede bulunan altın fiyatları alım için fırsatlar sunuyor. Pandemi nedeniyle ertelenen düğünlerin bu yıl yapılacağını tahmin ediyoruz. İstanbul Jewellery Show’a katılan firmalarımıza başarılar diliyorum. Depremde hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.”