SEKTÖR > IGI Türkiye Ofisi Hizmete Girdi...

IGI Türkiye Ofisi Hizmete Girdi...

Dünyanın önde gelen değerli taş analiz laboratuvarı IGI (Uluslararası Gemoloji Enstitüsü ) İstanbul ofisini Şeref Efendi Sokak Altun Center’da hizmete açtı. Konuyla ilgili IGI CEO’su Sn. Tehmasap Nariman Printer bize açıklamalarda bulundu, sorularımızı yanıtladı.

· Merhaba, lütfen bize IGI'den bahseder misiniz?

Uluslararası Gemoloji Enstitüsü (IGI) 1975 yılında Antwerp, Belçika'da kuruldu ve elmasların, diğer değerli taşların ve mücevherlerin sertifikalandırılması, değerlendirilmesinde öncü bir kuruluş oldu. IGI'nin temel çalışmaları, gemoloji alanındaki eğitim ve öğretim programlarının yanı sıra değerli taş sınıflandırma, tanımlama ve sertifikasyon programlarıdır. Kırk yılı aşkın bir süredir kuruluşun amacı, mücevher ticareti ve satın alınmasında güvenliği teşvik etmektir. Bu taahhüdü yerine getirmek için IGI'nin Ar-Ge ekibi, derecelendirme sistemini en son teknoloji ile değerlendiriyor ve yükseltiyor. Son teknoloji ürünü ekipmanlar ile mücevher sınıflandırmasını yapıyor. Dünyanın ilk Çevrimiçi mobil laboratuvarına (gemologların çevrimiçi sertifika verebileceği yer) sahip olan IGI; titizlikle çalışmalarını yürütmektedir.

· Yakın zamanda Türkiye'de faaliyete başladınız, ülkemizde neler hedefliyorsunuz?

Türkiye’de değerli taş belgelendirme hizmetlerine yönelik artan talebi karşılamak ve yerel pazara daha etkin hizmet verebilmek için Türkiye'de bir laboratuvar kurduk. Türkiye, canlı ve büyüyen bir mücevher endüstrisine sahiptir. Ülkenizde bir laboratuvar kurarak IGI, yerel işletmelere ve tüketicilere erişilebilirlik ve kolaylık sağlamayı hedefliyor. Aynı zamanda IGI; Türk mücevher ve mücevher endüstrisinin gelişimine katkı sağlayarak , uluslararası standartlar eşliğinde güven içinde mücevher ticareti yapmanızı ve tüketici güveni oluşturmanıza yardımcı olacağız.

· IGI'nin dünyanın en iyi 5 elmas üretim bölgesinden birindeki rolü ne olacak?

Türkiye'de mücevher sektörü son yıllarda büyümektedir ve bu nedenle değerli taş belgelendirme hizmetleri bu noktada çok önemlidir. Ülkede operasyonlara başlayarak, yerel pazarın ihtiyaçlarını karşılayabilir ve özgünlük sağlayarak endüstrinin büyümesini teşvik etmeye yardımcı olabiliriz. Bir kuruluşun, hizmetlerine talep olduğu sürece, hizmetlerini genişletmesi ve yeni pazarların ihtiyaçlarını karşılaması için asla geç değildir.

· İstanbul'daki çalışma prensipleriniz nedir?

Tüm operasyonlarında olduğu gibi Türkiye'de de çalışma prensibimiz, yerel pazara doğru ve güvenilir değerli taş belgelendirme ve değerlendirme hizmetleri sunmaktır. Amaç, mücevherlerin ticareti ve

satın alınması için özgünlük ve şeffaflık sağlamaktır. Türkiye'deki IGI laboratuvarı son derece deneyimli ve eğitimli gemologlarla donatılmıştır. IGI; Elmas, değerli taş ve mücevher sınıflandırma, tanımlama, sertifikasyon hizmetleri sunar.

IGI Gemoloji Okulu, endüstri derecelendirme standartlarını öğretecek ve tanıtacaktır. Yetenekli Türkiye gemologlarını geliştirmek için gemoloji alanında dünya standartlarında bir müfredat ve pratik eğitim programları sunacağız .

Ülkedeki her şeyi analiz edecek misiniz ? Yoksa daha ileri testler için bazı mücevherleri, taşları dieğer şubelerinize mi göndereceksiniz?

Türkiye laboratuvarı tamamen işlevseldir ve diğer laboratuvarlarla aynı seviyededir. Türkiye ofisine gönderilen tüm mallar, laboratuvarda elmasları derecelendiren tüm son teknoloji ekipmanlarımız ve deneyimli gemologlarımız olduğu için Türkiye’de derecelendirilecek ve analiz edilecektir. Elmasları analiz etmek için şirket içi tesislerimiz var. IGI, her biri farklı teknoloji ve uzmanlık seviyelerine sahip dünya çapında ofis ve laboratuvar ağına sahiptir. Bu nedenle test süreci bölgeden bölgeye değişebilir. Türkiye ofisine gönderilen tüm mallar, laboratuvarda elmasları derecelendiren tüm son teknoloji ekipmanlarımız ve deneyimli gemologlarımız ile birlikte rahatılıkla analiz edilecektir.

· Piyasada Cvd elmasları hakkında bir endişe var, resmi olarak satılmıyorlar ve doğal elmaslarla karıştırılabilir diye endişeler var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? CVD yakın gelecekte satılan bir ürün olabilir mi?

IGI, "sentetik elmaslar" olarak adlandırılan Kimyasal Buhar Biriktirme (CVD) işlemi kullanılarak laboratuvarda yetiştirilen elmas ticareti ile ilgili endişelere kayıtsız kalmıyoruz. Bizim pozisyonumuz, ister doğal olarak meydana gelsin, ister bir laboratuvarda yetiştirilsin, tüm elmasların, bilinçli satın alınmasına katkı sağlamaktır. Son tüketicilere doğru ve açık olunması gerekir. İkisi arasında görünür veya kompozisyon farkı yoktur, ancak IGI ikisi arasında ayrım yapmak için derecelendirme sürecini geliştirmiştir ve sertifikalarımız elmasın kökenini açıkça göstermektedir. Pırlanta ticaretine katılan tüm katılımcıları, sattıkları elmasların menşei konusunda şeffaf olmaya ve etik, mesleki standartlara bağlı kalarak piyasadaki tüketici güvenini desteklemeye teşvik ediyoruz.

· Türkiye ofisi açarak şu anda dünya çapında kaç uluslararası laboratuvarınız oldu. Türkiye ofisinden özel beklentileriniz var mı?

Şu anda dünya çapında 25 uluslararası laboratuvarımız var.

Türkiye'den birçok beklentimiz var.

Ülkede değerli taş belgelendirme hizmetlerine yönelik artan talebi karşılamak ve yerel pazara daha etkin hizmet vermek.

Uluslararası standartların teşvik edilmesi ve Türkiye'de değerli taş ticaretinde tüketici güveninin oluşturulması.

Yüksek kaliteli hizmetler sunarak ve ticarette profesyonelliği teşvik ederek yerel mücevher endüstrisinin büyümesini desteklemek.

IGI'nin Türkiye pazarında marka görünürlüğünü ve tanınırlığını artırmak ve bölgede güçlü bir varlık oluşturmak.

Türkiye'de mücevher endüstrisinin gelişimini yönlendirmeye yardımcı olmak için yerel işletmeler ve kuruluşlarla ortaklıklar ve işbirlikleri kurmak.

Yerel pazarın ihtiyaçlarını karşılamak ve müşterilerimize değerli hizmetler sunmak için sabırsızlanıyoruz.

· Türkiye'nin önde gelen kuyumculuk firmaları ile halihazırda başlattığınız bir işbirliğiniz var mı?

Küresel olarak işletmeler, kuruluşlar ve kurumlarla olan kapsamlı ortaklık ve işbirliği ağımızla tanınıyoruz. Sertifikasyon hizmetleri, eğitim ve öğretim programları veya yerel pazara yönelik diğer destekleri sağlamak için Türkiye'nin önde gelen mücevher şirketleriyle ortaklıklar kurduk . Amacımız, yüksek kaliteli hizmetler sunarak ve profesyonelliği ve standartları teşvik ederek mücevher endüstrisinin büyümesini ve gelişimini desteklemektir.