SEKTÖR > KALZE takılarının 2022 karnesi pekiyi

KALZE takılarının 2022 karnesi pekiyi

Ülkemizde ve özellikle Arap Yarımadası’nda son 5 yıldır trend olan ‘Kalze’ özel örgü sistemi takı grubunun yükselişi 2022 yılında da tüm hızıyla devam etti. İlk kez İtalya’da, özel makineler eşliğinde üretilen ‘Kalze’ isimli altın takı dokusu, Ali Sıvacı ustanın yorumlarıyla son yıllarda el üstünde tutuluyor. Bu yıl pandeminin etkisinin azalması, altın fiyatlarının makul seviyede kalması ve düğünlerin artması da kalze takılara olan talebi üst seviyeye çıkardı.

İtalya’da başlayan ve Dünya çapında büyük satış rakamları elde eden ‘Kalze’ ismiyle bilinen takı modeli, farklı tasarımlarıyla kuyumcu vitrinlerinde yerini sağlam bir şekilde korumaya devam ediyor. Bu takı grubuna ilgi arttıkça doğal olarak üretici sayısı da artıyor. Bu modelin ülkemizdeki ilk üreticilerinden biri olan Ali Sıvacı; dışarıdan bakıldığında kolay görünen ama işin içine girince birçok önemli detaya sahip olan Kalze takılarında, son dönemde üretici sayısının arttığını, piyasada çok farklı fiyat aralığında ve dolayısıyla değişen kalitelerde kalze takılarının bulunduğunu söyledi.

Kalze’nin ülkemizde ve Arap ülkelerinde çok sevildiğini yeni yıl ile birlikte Kalze rüzgarının yine geniş bir coğrafyada etkisini arttıracağını öne süren Ali Sıvacı; “Kalze; yeni yıl ile birlikte 5’inci altın yılına giriş yapıyor. Biz klzze’yi butik tarzda üretiyoruz ve şu anda tam kapasite ile çalışarak siparişlerimizi anca yetiştirebiliyoruz. Daha çok kazanmak, daha fazla üretmek için mevcut kalitemizi riske atacak, suni büyümelerden kaçınıyoruz. Kalze’ye çok emek harcadık. Kalzelerimize olan ilgi bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Kalze takılarında belirli modellerin öne çıktığını ve dorika ile bütünleşen kalzelerin yoğun talep gördüğünü belirten Sıvacı; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kalze’nin dokusuna uygun farklı örgü sistemlerini de karma olarak koleksiyonlarımızda kullanıyoruz. Altın fiyatları bu yıl oldukça iyi bir seviyede gitti ve hem 14 hem de 22 ayar kalze üretimi gerçekleştirdik.Ülkemizde Kalze’yi ortaya koyan özel zincir makineler başarıyla üretim yapıyor. Yarı mamül kalzelerin yerlisi de İthal olanları aratmıyor. Ben kalze takısının daha uzun yıllar kuyumcuların ve üreticisinin yüzünü güldüreceğine inanıyorum.”